Селекционерът на България Петър Хубчев не смята, че липсата на

...
Селекционерът на България Петър Хубчев не смята, че липсата на
Коментари Харесай

Хубчев: Не ме интересува срещу кого излизаме, искам най-доброто от всеки

Селекционерът на България Петър Хубчев не счита, че неналичието на Ивелин Попов и Ивайло Чочев ще се окаже пагубна за националния тим в идната международна подготовка против Франция тази събота. Специалистът за следващ път показва самообладание и съобщи, че футболистите не би трябвало да отдават изключително значение на това против кого се изправят, като във всеки един мач би трябвало да дават максимума от себе си. Хубчев призна, че е показал позволените самостоятелни неточности при загубата с 1:3 от Холандия на “Амстердам Арена” преди месец, само че не пожела да разяснява в елементи какво е разкрил на анализа тази заран. Един от героите от “златното” потомство призна, че дружно със своите помощници към момента нямат визия на кои футболисти ще гласоподават доверие като титуляри от 21:45 часа тази събота на “Васил Левски”.

“Най-важното е, че всички играчи са здрави и могат на 100% да се включат в тренировките. Нормално е да са леко изморени, откакто са имали мачове за клубните си тимове през уикенда, само че съществени проблеми нямаме. Няма по какъв начин да ви кажа обаче какво е физическото им положение. Особено на тези, които играят зад граница. След като на всички места се твърди, че сме експерти, се надявам в действителност да са такива и да са в положително функционално положение. Към момента сме създали единствено една подготовка дружно, тъй че, в случай че би трябвало да бъда почтен, не знам кои ще заместят Ивелин Попов и Ивайло Чочев. Нямам изясненост за стартовия състав. Стремим се да гледаме оптимално доста мачове онлайн на момчетата, които играят в България, а на останалите - по малкия екран, само че истината е, че до последно не знаем кои ще стартират. Решаваме го след последната тренировка”, разяснява Хубчев.
 Националите с първа открита подготовка преди мача с Франция @@@ “Франция е един от най-силните тимове освен в Европа, само че и в света. Аз обаче и като футболист, и като треньор в никакъв случай не съм отдавал толкоз огромно значение на това против кого играеш. Смятам, че мотивацията на един играч би трябвало постоянно да бъде на доста високо равнище. Не имам вяра в слуховете за проблеми в отбраната на Франция, нито пък на аналогиите, че в този момент имаме Костадинов в състава си и през 1993-а - също. Самите футболисти също не се въздействат толкоз от историята и традициите. Те са значими повече за вас, публицистите. Липсата на Попов и Чочев не ме тормозят толкоз. Националният тим е играл и без Стоичков, без Костадинов, без Сираков. Със сигурност ще се отрази неналичието им, само че не считам, че ще бъде водещо или пък може да бъде мотив за оправдание”, сподели още селекционерът на българския народен тим.
 Националите с първа открита подготовка преди мача с Франция @@@ “Сутринта анализирахме детайлно загубата с 1:3 от Холандия. Споменал съм съответни имена, съответни неточности, само че всичко остава в залата. За времето, в което сме дружно, момчетата мисля, че осъзнаха и повярваха, че държим на избрани правила, и одобряват това, което им споделяме. Начетох се на доста отзиви и изявления в последно време, само че истината е, че във футбола нещата доста бързо минават от едната прекаленост в другата. Най-важното, което би трябвало да създадем, е да изградим едно неизменност без значение къде играем - вкъщи или на открито. Сега назоваваме “Васил Левски” цитадела, само че единствено след един или два неубедителни мача това ще се промени. Има, несъмнено, известна доза истина в това, че сме мощни вкъщи, само че гаранция няма за нищо. Трябва да се направи поредност от мощни мачове, с цел да можем да кажем, че сме очевидци на някаква тенденция”, добави още предводителят на “лъвовете”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР