Селекционерът Лоренцо Мичели определи състава на женския ни национален отбор

...
Селекционерът Лоренцо Мичели определи състава на женския ни национален отбор
Коментари Харесай

България ще участва с подмладен състав в олимпийската квалификация по волейбол за жени

Селекционерът Лоренцо Мичели дефинира състава на женския ни народен тим по волейбол за квалификационния шампионат за Олимпийските игри в Париж 2024. Надпреварата, на която ще бъдат дадени две квоти ще се организира в Япония сред 16 и 30 септември. Българският отбор е в група с Белгия, Турция, Бразилия, Перу, Аржентина, Пуерто Рико и домакините от Япония.

Треньорският щаб заложи на подмладен състав за олимпийската подготовка, като междинната възраст на отбора е 21,5 години.

Състав на България за олимпийската подготовка в Токио, Япония:

Разпределители: Петя Баракова, Маргарита Гунчева
Диагонали: Радостина Маринова, Микаела Стоянова, Ива Дудова
Посрещачи: Мария Йорданова, Мирослава Паскова-Кънева, Елена Бечева, Виктория Коева
Либеро: Мила Пашкулева, Йоана Докова
Централни блокировачи: Борислава Съйкова, Мария Кривошийска, Боряна Ангелова

" Сменихме част от състава. Виждате новото потомство. С Бразилия, Япония и Турция ще е мъчно да се играе и да сме равностойни, а Белгия е на нашето равнище. Отиваме да играем там да създадем най-хубавите резултати. Отиваме да победим тимовете от нашето равнище, както и да вземем каквото можем от мощните съперници ", разяснява селекционерът Лоренцо Мичели.

След присъединяване в Лигата на нациите, където България резервира своето място и седмата позиция на европейското състезание, идният шампионат в Токио е последното събитие в програмата на женския ни отбор за тази година. През последните 10 дни тимът, воден от Лоренцо Мичели, се приготвя в София.

" След положителното ви показване в Лигата на нациите и на Европейското състезание мисля, че към този момент си вярвате, че дружно може да извършите чудеса. Моят зов е като отидете на квалификацията - да мислите точка за точка, гейм за гейм. Няма какво да се притеснявате! Вие си изпълнихте задачите. Слушайте си треньорския щаб и бъдете задружни! Помагайте си, тъй като това сте и сегашното, и бъдещето на националния тим. Вие показахме, че в случай че играете дружно, може да извършите доста! Пожелавам ви триумф! ", съобщи президентът на Българска федерация волейбол Любомир Ганев, който посети последната подготовка на националките ни.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР