Секундарният брояч, който показва след колко време светофарът ще светне

...
Секундарният брояч, който показва след колко време светофарът ще светне
Коментари Харесай

Законово връщат броячките на светофарите - колко остава до зелено или червено

Секундарният брояч, който демонстрира след какъв брой време светофарът ще светне зелено, се връща в употреба след години на административни неуредици.

Освен това се въвежда предупредителна секция при завои на някои кръстовища и светлинна сигнализация, която да управлява колесния градски превоз. Това са някои от главните моменти в оповестения за публично разискване план на Документът е на Министерство на регионалното развитие.

" Тези броячи бяха отстранени преди две години по-скоро по административни аргументи, а не поради статистика или данни от КАТ (макар, че на много места си работят - бел. ред на Клуб Z). За тях просто нямаше стандарт ”.  Това изясни в ефира на Нова тв Георги Златев от Сдружение " Автотехнически специалисти по пътна сигурност ".

По думите му е по-добре тези броячи да се върнат, тъй като данните на КАТ демонстрират, че с 50 % са по-малко и по-леки ПТП-тата при съществуването им.

" След премахването им бяха по-тежки ПТП-тата, с по-тежки последствия и за МПС, и за водачите ", безапелационен е той.

Златев обаче специално акцентира, че броячки няма да има на по-съвременните " динамични светофарни уредби ", т.е. - тези, които в действително време се въздействат от трафика. При това състояние " зелената вълна " на местата, където я има, още веднъж... ще бъде компрометирана, счита той.

Новата разпоредба е резюме на всички корекции, правени по старата - писана през 2001 година, плюс прибавяне на някои елементи. Експертът разясни, че към 70% от текстовете вътре не са новости.

Мигаща жълта светлина на някои кръстовища ще подсказва на лидера, че завивайки - без значение наляво или надясно - сега пресича пътя на колоездачи или пешеходци. Изобщо Златев уточни като предимство на новия документ, че в него са много детайлизирани светофарните уредби за велосипедисти.

Стандартите за техните световари са: два пъти по-малки от нормалните, когато са в обитаемо място, 3 пъти по-малки, в случай че са на междуградско и да бъдат инсталирани доста по-ниско, с цел да не объркват водачите.

Новост е, че с изключение на за трамваите, техните  " кръгли " светофари към този момент ще бъдат годни и за останалите постоянни линии на градския превоз. Става въпрос за места, където рейсът се движи по трамвайните линии - тогава придвижването му ще се контролира точно от трамвайния светофар.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР