Сектор Български документи за самоличност“ при областната дирекция на МВР-Враца

...
Сектор Български документи за самоличност“ при областната дирекция на МВР-Враца
Коментари Харесай

Важно за избирателите! МВР-Враца съдейства на гражданите с изтекли лични документи, за да могат да гласуват

Сектор „ Български документи за идентичност “ при регионалната дирекция на МВР-Враца ще спомага на българските жители, които не имат годни документи за идентичност, да упражнят правото си на глас в деня на изборите за общински съветници и кметове.
Сектор „ Български документи за идентичност “ при ОД Министерство на вътрешните работи Враца ще работи при следния график:
- От 23.10.2023 година до 28.10.2023 година от 8.30 до 17.30 часа.
- На 29.10.2023 година от 8.30 до 19.30 часа.

1. В взаимозависимост от съответните нормативни условия, на жителите, подали, към този момент заявление за нова персонална карта, ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено уверение за загубен, откраднат, развален, погубен докумeнт за идентичност /лична карта, персонален /зелен/ паспорт/ или персонална карта с изминал период на годност.
2. При неспособност да бъде издадена нова персонална карта по искане на жителите, ще бъде издавано нужното им уверение, с което да гласоподават.

ЗА ДА БЪДЕ ИЗДАДЕНО УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ Е НЕОБХОДИМО
1. Гражданите персонално да подаде искане в бранш „ Български документи за идентичност “ при ОД Министерство на вътрешните работи Враца, районно управление (на МВР) – при ОД Министерство на вътрешните работи Враца или сектор при районно управление (на МВР) от 24-и до 28 октомври 2023г. от 8.30 до 17.30 часа и на 29 октомври 2023 година от 8.30 до 19.30 часа. 
2. Удостоверенията, осигуряващи опция за практикуване на справедливост на глас в изборите за Народно заседание, се издават единствено след приемане на заявление за издаване на персонална карта.
3. В случай на подадено и записано по непрекъснат адрес заявление за издаване на персонална карта, уверение може да се издаде във всяко районно управление (на МВР) при ОД Министерство на вътрешните работи Враца, без значение от оповестения непрекъснат адрес.
Удостоверения за деклариран непрекъснат и сегашен адрес се издават от общинската администрация.

* УДОСТОВЕРЕНИЕТО ЗА ГЛАСУВАНЕ  СЕ ИЗДАВА ЗА ДА ПОСЛУЖИ САМО ПРЕД СЕКЦИОННАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ И Е ВАЛИДНО ЗА ИЗБОРНИЯ ДЕН - 29 октомври 2023г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР