Секти са заредили къщичката за книги на Стария център в

...
Секти са заредили къщичката за книги на Стария център в
Коментари Харесай

Смолянчани: Секти са заредили къщичката за книги

Секти са заредили къщичката за книги на Стария център в Смолян и други към този момент няма, оповестиха локални поданици.
Къщичката на Стария център е директно против Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Има и на други места. Изработката им е дело на младежкото съдружие „ Екосвят Родопи “ – Смолян, през 2015 година. По план „ Насърчаване на дейното поданство на младежите “ с поддръжката на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство бе финансирана направата на къщичките. Последва акция за набиране на книги, на която се отзоваха десетки жители с близо 100 заглавия.
Сега обаче художествените творби липсват и вместо тях са поставени книги на Елън Уайт - „ Великата битка “ и „ Копнежът на вековете “ за живота на Иисус Христос.

Елън уайт (1822 – 1915) е от Калифорния, Съединени американски щати. Прочула се като пророчица. Заедно с Хайръм Едсън и Джоузеф Бейтс тя формирала деноминацията на адвентистите, която публично получила днешното си име - Църквата на адвентистите от седмия ден, през 1860 година.
За адвентистите написаното от Елън Уайт е еднакво на закон. През живота си тя написала над 50 книги освен по въпросите на вярата, само че и за здравето, образованието, финансите.
Адвентистка черква приема доста католически доктрини, в това число за Светата троица, за божествеността на Христос, за раждането му от девственица, за изкуплението, за второто пришествие. Привържениците й имат вяра в първичния грях и отхвърлят общите евангелиски постулати, че човек не може да изгуби спасението, каквото и да направи през живота си.
Смята се обаче, че те имат и доста подправени и комплицирани доктрини. Сред тях са изказванията, че католическата черква е вавилонска развратница, папата е безбожник, в последните дни почитането на неделята ще бъде " скотски белег ".
Лансира се концепцията за бъдещо хилядолетие, когато дяволът ще броди по земята, а християните ще бъдат с Христос на небето. Адвентистите се смятат и за есхатологично обучение. Най-крайните настояват, че второто пришествие ще бъде предшествано от интервал, когато папството ще наложи със мощ почитането на неделята от целия свят. Всеки, който не одобри това, ще бъде погубен, само че и всеки, който одобри това, ще бъде погубен от самия Бог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР