Сексът, поне у нас, все още се счита за тема

...
Сексът, поне у нас, все още се счита за тема
Коментари Харесай

Jenite.bg подкаст: Защо жените не могат да достигнат до оргазъм, когато са с партньор?

Сексът, най-малко у нас, към момента се смята за тематика табу. Колкото и да напредва обществото ни, като че ли към момента ни е мъчно да отворим съзнанието си и да приемем сексуалността си и да приказваме свободно за нея. Затова поканихме при нас секс коуча Ванина Цонева, с която обсъдихме всички аспекти на " неразрешената " тематика.

" Има доста позор към тематиката за сексуалността при дамите ", споделя секс коучът Ванина Цонева в подкаста на Jenite.bg.

Тя твърди обаче, че тази стигма към секса не е присъща единствено за нашите географски ширини. Нейният опит демонстрира, че това е особено даже и за по-модерни места като Съединени американски щати. Но въпреки всичко, започваме ли да се отпускаме повече и да приказваме по-свободно за тази другояче пикантна тематика?

" Ситуацията е малко конфликтна. От персоналния си опит не виждам сходно нещо, само че пък фактът, че имаше телевизионна графа на тази тематика в утринен блок и това, че вършим събития и хората идват и се интересуват, демонстрира противоположното ", добавя Ванина.

В практиката си, Ванина се сблъсква както с индивидулни персони, по този начин и с двойки. Тя назовава разликите в половите връзки " провокации " и изяснява, че в действителност е доста мъчно и двамата сътрудници да бъдат на едно и също равнище, що се касае до желанията им.

" При самостоятелните срещи, с дамите най-често приказваме за болежка, липса на предпочитание. При мъжете пък постоянно става дума за еректилна дисфункция и преждевеременна еякулация ", изяснява Ванина.

Пречат ли дълготрайните връзки на пристрастеността и води ли безусловно до невярност отминаването на тръпката? Как да върнем искрата в връзките си?

Според Ванина, положително решение е да планираме времето си за фамилиарност. Това не значи " сексът стартира в 20:00 часа ", а по-скоро ни предлага опция да се възползваме от интимно време дружно, което да ни разреши да беседваме и да обърнем внимание един на различен.

Друга опция е дистанцията - тя оказва помощ на желанието да се възвърне и искрите още веднъж да пламнат. Ванина поучава да дадем късмет на авантюризма, тъй като в противоположен случай би било доста мъчно да разпалим пристрастеностите още веднъж.

Но да си дойдем на думата - на дневен ред си остава казусът за женския оргазъм. Защо при множеството дами е мъчно да доближат кулминационната точка, когато са с сътрудник?

" Едно е да знаеш тъкмо каква стимулация ти би трябвало, друго е да го разбираем на някой различен. Влияе ни и това по какъв начин виждаме тялото си. При мъжете пък е мъчно да усетят страстите в тялото си и да ги изкомуникират ", изяснява Ванина.

Говорейки за многообразие в секса неизбежно стигаме до тематиката за секс играчките. Защо мъжете толкоз се опасяват от тях? ще размени ли дилдото пениса? Размерът има ли значение? Гледайте и ще разберете?
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР