Сексът е едно от онези удоволствия, които не могат да

...
Сексът е едно от онези удоволствия, които не могат да
Коментари Харесай

Тайната на вечната младост: Ето защо сексът всеки ден е повече от полезен

Сексът е едно от тези удоволствия, които не могат да бъдат разказани с елементарни думи.

Няма нищо по-прекрасно от това да откриеш сътрудник, с който да си пасвате идеално в това отношение. Трябва ли обаче да практикуваме любовни игри всеки ден?

Няма единомислещо мнение по въпроса, само че ние сме ви подготвили лист с позитиви и негативи на постоянния секс, а преценката остава във вашите ръце.

Какви са позитивните черти от ежедневния секс, дано забележим:

1 Ще изглеждате по-млади

Хората с по-активен полов живот наподобяват до седем години по-млади. Качеството е също толкоз значимо, колкото и количеството, а с още по-силни резултати срещу стареене са случаите на секс, практикуван с обич.

2 Ще стегнете тялото си

Наличието на високо равнище на хормона DHEA, прочут като " хормон на младостта ", наподобява е ключът към поддържането на тялото във форма. Всъщност по време на секс този хормон се отделя в цялото тяло и след оргазъм равнището му в кръвта е пет пъти по-високо от естественото. Освен това с тридесет минути секс се изгарят до 100 калории.

 iStock

3 Удължава живота 

Хората, които получават най-малко един оргазъм дневно, понижават с 50% вероятността да умрат по някаква здравна причина, по отношение на тези, които го получават един път седмично или един път месечно. Мъжете, които се радват на деен полов живот, са с невисок риск от развиване на рак на простатата. Това е по този начин, тъй като сексът прочиства простатата от отрови, които другояче биха нараснали риска от рак.

4 Увеличава чара и усъвършенства самочувствието

Високата полова интензивност кара тялото да отделя повече феромони, което ни прави по-привлекателни за противоположния пол.

5 Сбогом на депресията

Всяко добре изпълнено физическо упражнение (като секс) покачва равнищата на серотонин - хормонът на щастието. Серотонинът е натурален антидепресант и една от главните аргументи хората да се смеят и да се усещат щастливи и спокойни след правене на обич.

6 Укрепва костите и мускулите

Редовната полова интензивност покачва равнището на естроген при дамите и тестостерон при мъжете, което защищава костите от остеопороза. Също по този начин е добър за подсилване на тазовата област при дамите и по този метод предотвратява бъдещи проблеми като инконтиненция.

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР