Секретарят на консулството на България в Истанбул Ангел Ташков спасил

...
Секретарят на консулството на България в Истанбул Ангел Ташков спасил
Коментари Харесай

Полицаи в Турция биха фен на „Ботев“ , едва не го пратиха в бежански лагер

Секретарят на консулството на България в Истанбул Ангел Ташков избавил почитател на „ Ботев “ (Пд) от пращане в лагер за бежанци. Привърженикът на „ канарчетата “ пък бил измъчван от турските служители на реда, които го арестували на 10 юни пред стадион „ Ататюрк “ в турския мегаполис. За това осведомиха „ жълто-черните “ почитатели, които са доста признателни на дипломата. Запалянковците обаче пожелаха имената им да не бъдат съобщавани, пишат от „ 24 часа “.

Те отишли в Истанбул да поддържат „ Интер “ (Милано) във финала на Шампионската лига против „ Манчестър Сити “. Пред спортния комплекс обаче локалните униформени задържали пловдивския ентусиаст, който бил в нетрезво положение и им протегнал ръка. Отвели в ареста в квартал „ Кючукчекмедже “.

Българинът бил без документи, телефон и пари. Той не могъл да удостовери кой е и съгласно локалните закони управляващите се готвили да го пратят в лагер за сирийски бежанци. Привърженици на „ Ботев “ (Пд) се обадили в консулството ни в Истанбул и Ангел Тошков се заел да избави пловдивския футболен ентусиаст. Дипломатът заел незабавно юрист и преводачка и след договаряния траяли няколко часа фенът на „ Ботев “ (Пд) бил освободен от ареста.

„ Благодарни сме на господин Ангел Ташков за проявената съпричастност “ “, обявиха последователи на „ Ботев “ (Пловдив). Фенът на канарчетата бил блъскан и удрян от служителите на реда, получил охлузвания по крайници, само че се прибрал удовлетворен, че се е разминал с пращането в лагер.

Етикети: бежанецТурция
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР