Сегашното правителство на Судан няма мандат за нормализиране на отношенията

...
Сегашното правителство на Судан няма мандат за нормализиране на отношенията
Коментари Харесай

Суданска политическа организация: Властта не може да нормализира отношенията с Израел

Сегашното държавно управление на Судан няма мандат за нормализиране на връзките с Израел. Това съобщи обединението от партии и цивилен организации, организирали митингите за свалянето на автократа Омар ал Башир през 2019 година, съобщи Агенция Франс Прес.

Изявлението на обединението Сили на свободата и смяната бе оповестено в деня на идването на американския държавен секретар Майк Помпейо в Судан. В него се акцентира правото на палестинците да разполагат със своята земя и правото на свободен и заслужен живот.

След оповестяването на 13 август на съглашение за нормализиране на връзките сред Обединените арабски емирства и Израел, Помпейо пробва да убеди и други арабски страни да създадат същото.

Военният съвет отпред на Судан и уредниците на протестното придвижване подписаха предходната година конституционна декларация " за последователно предаване на властта на цивилни. Според Силите на свободата и смяната този документ не дава компетенции на държавното управление да взема решение ориста на връзките с Израел.

Говорител на суданското външно министерство сервира изненада на 18 август, като призна индиректно, че има контакти сред Хартум и Израел. На идващия ден той бе уволнен от поста си, а министърът на външните работи отхвърли казаното от него да е правилно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР