Сегашното поколение на Skoda Rapid излезе на пазара през лятото на

...
Сегашното поколение на Skoda Rapid излезе на
пазара през лятото на
Коментари Харесай

Следващата Skoda Rapid ще се предлага само като хечбек

Сегашното потомство на Skoda Rapid излезе на пазара през лятото на 2012-а година, a година по-късно беше препоръчан и вариантът Skoda Rapid Spaceback3. Skoda ще предложи следващото потомство на модела единствено във вариант хечбек. Очаква се автомобилът да излезе на пазара в Европа през следващата година.

Стилът на новото потомство няма да е революционен, а по-скоро закостенял, запазващ много от чертите присъщи за другите нови модели на остарялата чешка марка. По всяка вреоятност няма да бъде ползвано и името Spaceback.

Новата Skoda Rapid ще си остане компактен автомобил, позициониран на пазара като конкурент на VW Golf, Ford Focus, Seat Leon иd Honda Civic. Hезависимо от това той ще употребява малката модулна платформа на концерна VW - MQB A0. В момента тя е в основата на моделите VW Polo, Seat Ibiza, VW Virtus и Seat Arona.

Платформата MQB A0, с изключение на в новото поколение на Skoda Fabia ще се употребява и при серийния вид на концепта Skoda Vision Х, както и при съвършенно нов модел SUV. Това означава още че чехите ще предложат най-габаритните модели в гамата на целия концерн VW Group.

Предполага се че Skoda ще предлага новия Rapid с трицилиндровия, еднолитров бензинов мотор във разновидности на мощности от 85 до 110 к.с., както и с 1,5-литров бензинов мотор 150 к.с. и дизел 1,6 л. По всяка вероятност малко по-късно ще бъде препоръчан и “мек/mild/ хибриден вид с 48-волтов стартер-генератор при бензиновите варианти.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР