Сегашният доставчик на спортна екипировка на германския национален отбор Adidas

...
Сегашният доставчик на спортна екипировка на германския национален отбор Adidas
Коментари Харесай

Премахват номер от екипите на Германия заради аналогии с нацистка организация

Сегашният снабдител на спортна екипировка на немския народен тим Adidas разгласи, че ще отстрани от асортимента си фланелката на Бундестима с номер 44, оповестява “Билд ”. Причината е в дизайна на цифрите, който прекалено много припомня на употребяваната от националсоциалистите руна SS - неразрешен в Германия знак за нацистката паравоенна организация " Schutzstaffel " по времето на Адолф Хитлер.
Прочетете още
Говорителят на Adidas Оливер Брюген съобщи: " Ще блокираме номер 44 допустимо най-бързо. В Adidas работят хора от към 100 народи, нашата компания се застъпва за поощряване на многообразието и приобщаването и като компания водим дейна акция против ксенофобията, антисемитизма, насилието и омразата във всички форми.

Всякакви опити за поощряване на разделянето или изключващите възгледи не са част от нашите полезности като марка и изрично отхвърляме всевъзможни догатки, че това е било наше желание. Нашата компания се застъпва за поощряване на разнообразието и приобщаването ”.

Германският футболен съюз пък съобщи, че не е наясно с въпроса, само че също по този начин ясно се разграничи от всевъзможни крайнодесни хрумвания.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР