Сега заради шарлатаните“ 13 пъти повече дълг теглим на година,

...
Сега заради шарлатаните“ 13 пъти повече дълг теглим на година,
Коментари Харесай

ПП не бива да се докопват повече до държавния бюджет, експериментите им ги плащаме всички

Сега поради „ шарлатаните “ 13 пъти повече дълг теглим на година, акцентира още депутатът от ГЕРБ
" Промяната " в последните 2 години " поръчваха, ядоха и пиха " и в този момент внезапно пристигна сметката от Министерството на финансите. Сега те първо се пробват да намерят неточност в тази сметка, което няма да се случи. В следствие като видят, че сметката е вярна, ще стартират да се скатават ", съобщи пред БНР депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Той се разгласи против кабинет с " Продължаваме промяната " като посочи, че това е персоналната му позиция: " Не мисля, че най-хубавата композиция е сред първите, изключително в случай че втората мощ - " Промяната ", желае още веднъж да ръководи бюджета на страната. Всъщност те ни докараха до тази обстановка. Ако ще се прави коалиция сред първите двама, с цел да ръководи " Промяната " още веднъж по безобразния метод, по който го прави през последните 2 години, по-добре, моето персонално мнение, е да няма такава коалиция. По-добре още веднъж да отидем на избори, в сравнение с да позволим на тези " шарлатани " още веднъж да вършат опити с бюджета. Защото тези опити най-после ги плащаме всички ".

" В последните 37 години от началото на тегленето на заеми от България, приблизително сме теглили по 1 милиарда на година. Сега поради " шарлатаните " взимаме по 13 милиарда лв. - 13 пъти повече дълг теглим на година поради тези опити ", акцентира още депутатът от ГЕРБ.

Той посочи, че формалната позиция на партията е да направи всичко допустимо, с цел да се случи коалиция сред първите две сили в Народното събрание, тъй като това би било устойчиво болшинство, което би могло да извади страната от рецесията. Ако те не одобряват основаването на такова устойчиво болшинство с първия мандат, не виждам по какъв начин биха могли да чакат някаква поддръжка от нас за втория мандат, добави Добрев. Според него не е вероятен и вид, в който ПП-ДБ предложат формат на държавно управление, в който да няма политически фигури, и ГЕРБ да го поддържа.

Според него даже да има съдружно държавно управление, Политическа партия в никакъв случай повече не трябва да се докопва до държавния бюджет: " Тази сметка, която я получихме от Министерството на финансите, ще ни се стори като детска игра спрямо това, което ще се случва оттук насетне ".
За ГЕРБ очакваният недостиг ще бъде доста повече от 6,4%, тъй като приходната част няма да е тази, която МФ допуска. " Първо би трябвало да забележим този бюджет. Ако в действителност дефицитът е 6,4%, това значи, че би трябвало да забравим за еврозоната и би трябвало да стартираме да се тормозим за финансовата непоклатимост на страната. Всеки недостиг над 3% значи дългова серпантина, изтегляне на десетки милиарди нови отговорности за страната и значи гръцки сюжет ", разяснява Добрев в предаването " Неделя 150 ". И продължи:    " Ако не се подхващат никакви дейности, в действителност има заплаха за финансите на страната и за гръцки сюжет. Ако се подхващат дейности, може и да се избави ситуацията. Лошото е, че тези, които доведоха страната до тази обстановка, в този момент като че ли се скриха и заобикалят да разясняват ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР