Сега заради шарлатаните“ 13 пъти повече дълг теглим на година,

...
Сега заради шарлатаните“ 13 пъти повече дълг теглим на година,
Коментари Харесай

Делян Добрев: ПП не бива да се докопват повече до държавния бюджет, експериментите им ги плащаме всички


Сега поради „ шарлатаните “ 13 пъти повече дълг теглим на година, акцентира още депутатът от ГЕРБ

" Промяната " в последните 2 години " поръчваха, ядоха и пиха " и в този момент внезапно пристигна сметката от Министерството на финансите. Сега те първо се пробват да намерят неточност в тази сметка, което няма да се случи. В следствие като видят, че сметката е вярна, ще стартират да се скатават ", съобщи пред БНР депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Той се разгласи против кабинет с " Продължаваме промяната " като посочи, че това е персоналната му позиция: " Не мисля, че най-хубавата композиция е сред първите, изключително в случай че втората мощ - " Промяната ", желае още веднъж да ръководи бюджета на страната. Всъщност те ни докараха до тази обстановка. Ако ще се прави коалиция сред първите двама, с цел да ръководи " Промяната " още веднъж по безобразния метод, по който го прави през последните 2 години, по-добре, моето персонално мнение, е да няма такава коалиция. По-добре още веднъж да отидем на избори, в сравнение с да позволим на тези " шарлатани " още веднъж да вършат опити с бюджета. Защото тези опити най-после ги плащаме всички ".

" В последните 37 години от началото на тегленето на заеми от България, приблизително сме теглили по 1 милиарда на година. Сега поради " шарлатаните " взимаме по 13 милиарда лв. - 13 пъти повече дълг теглим на година поради тези опити ", акцентира още депутатът от ГЕРБ.

Той посочи, че формалната позиция на партията е да направи всичко допустимо, с цел да се случи коалиция сред първите две сили в Народното събрание, тъй като това би било устойчиво болшинство, което би могло да извади страната от рецесията. Ако те не одобряват основаването на такова устойчиво болшинство с първия мандат, не виждам по какъв начин биха могли да чакат някаква поддръжка от нас за втория мандат, добави Добрев. Според него не е вероятен и вид, в който ПП-ДБ предложат формат на държавно управление, в който да няма политически фигури, и ГЕРБ да го поддържа.

Според него даже да има съдружно държавно управление, Политическа партия в никакъв случай повече не трябва да се докопва до държавния бюджет: " Тази сметка, която я получихме от Министерството на финансите, ще ни се стори като детска игра спрямо това, което ще се случва оттук насетне ".

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР