Сега ще ви срещнем с едно от децата на Българската

...
Сега ще ви срещнем с едно от децата на Българската
Коментари Харесай

Българската Коледа в помощ на 7-годишния Христо с Детска церебрална парализа

Сега ще ви срещнем с едно от децата на " Българската Коледа ". За втора поредна година самодейността оказва помощ на Христо, като поема част от разноските за неговата рехабилитация. Момчето е с детска церебрална парализа, само че с помощта на напъните на експертите води пълностоен живот като всяко едно 7-годишно дете.

Тази ръка не е помръдвала даже когато Христо бил на година и половина. Не промълвил и дума до 2 годишна възраст. Диагнозата за родителите му пристигнала изненадващо. Всички им казвали, че детската церебрална парализа е присъда. Не я приели. Борили се. Започнали с рехабилитация всеки ден и подобрението пристигнало.
Ивелина Иванова - майка на Христо: Детето към този момент се усеща доста по-добре. Детето стартира да се движи. Крачето съвсем няма никакъв проблем, ръчичката е все по-добре. Той е доста витален, извънредно преносим, съвсем не стопира на едно место.


Христо към този момент чете, написа, има си най-хубав другар в клас - той е като всички останали деца. Написал е писмо до Дядо Коледа. Не ни сподели какво желае. Било загадка. Но знае всичко за положителния дъртак.

Христо Иванов: Аз не го виждам, тъй като той бързо оставя подаръка и отива при другите деца.


И предходната година Христо получил подарък - от " Българската Коледа " - рехабилитация два пъти в седмицата.
Ивелина Иванова - майка на Христо: Прави всички извършения, които се изискват като гимнастика за асимилиране на придвижванията, за мускулатурата, за вярното придвижване на ръката и на крачето. Кинезитерапията и ерготерапията в действителност бяха поети като финансиране от " Българската Коледа ".
Така Христо проходи, проговори и към този момент даже прави по някоя дивотия - с помощта на благодетелите.
 Румен Радев откри в Стара Загора 16-ото издание на Румен Радев откри в Стара Загора 16-ото издание на "Българската Коледа "
Президентът Румен Радев откри в Стара Загора 16-тото издание на благотворителната самодейност "Българската Коледа ". Тази година тя е ориентирана към деца...
Вижте повече за акцията Българската Коледа
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР