Сега ще следим за разходването на всеки лев от Столична

...
Сега ще следим за разходването на всеки лев от Столична
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Грижата за хората трябва да бъде в центъра на всички мерки в кризата

Сега ще следим за разходването на всеки лев от Столична община по този начин, както следяхме за всяка плочка при ремонта на ”Графа ”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София.
Грижата за хората би трябвало да бъде в центъра на всички ограничения в рецесията. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов в предаването " Плюс-минус " по Нова телевизия. Там той разяснява ограниченията на Столична община, както и на групата на Българска социалистическа партия в СОС, за справяне с рецесията, провокирана от вируса COVID19.

" Хората са най-големият запас, това е капиталът, който би трябвало да запазим сега, разяснява Калоян Паргов. - Ако ги няма хората, всичко е безсмислено. Човекът преди всичко е правилото, към който би трябвало да се обединим. Грижата за хората би трябвало да бъде в центъра на политиките, които са свързани с актуализиране на бюджетите – държавния и общинските. Мерките би трябвало да са ориентирани към хората и незабавно по-късно към избавяне на дребния и междинен бизнес ".

Според Калоян Паргов, социално-икономическата рецесия, която идва след оправянето с предизвикването COVID19, постанова да бъде реализиран консeнсус сред политическите партии. " Този консенсус го вършим в името на спасението на хората, това е доста значим миг за политическите сили, добави той. - Но дано да кажа също, че в този момент ще следим за разходването на всеки лев от Столична община по този начин, както следяхме за всяка плочка при ремонта на " Графа ". Обществото ни е извънредно сензитивно сега във връзка с метода, по който се разходват средствата от ръководещите. Всички видяхме какво се случи с маските. Докато не бяха значими, внезапно се оказа, че ще станат наложителни от утрешния ден. Това породи подозрение у жителите дали рецесията не се употребява, с цел да бъдат изкупени маските на някого ".

Калоян Паргов съобщи, че на председателския съвет в Столична община в четвъртък ще предложи да бъдат направени в незабавен порядък проби за COVID19 на всички общински съветници и чиновници в Столична община по образеца на Народното събрание.

" Наложително е да го създадем, освен тъй като имаме общинска съветничка, която е инфектирана, разяснява Калоян Паргов. - Много от нашите сътрудници са обезпокоени за своето здраве, а и за това на околните си. Част от общинските съветници имат и хронични болести ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София изрази вяра, че за идната присъствена сесия на СОС на 16-ти април ще бъдат взети всички нужни ограничения за стерилизация, защото заплахата от болест по време на съвещанието не е по никакъв начин дребна. " На тази сесия ще вземем решение за осъществяване на съвещания онлайн, изясни той. - Наложително е да работим по този метод, поради обстановката ".

Според Калоян Паргов две сфери ще бъдат наранени най-вече в рецесията. " Едната е превозът. Там понижават приходите, а знаете, че всяка година дотираме този бранш. Очевидно е, че ще се наложи да актуализираме бюджета на Столична община и да финансираме в допълнение превоза, разяснява той. - Втората е опазването на здравето в София. Както е известно, лечебните заведения са търговски сдружения. В това време на изолираност и карантина те няма да могат да подсигуряват съществуването си, а надлежно и заплатите на всички чиновници в тях. Този въпрос визира и страната, и НЗОК също. С сътрудниците от Българска социалистическа партия в общинския съвет още в понеделник внесохме нашите 19 оферти за ограничения в рецесията. Освен опазването на здравето и превоза, те засягат и обществения патронаж. Там също би трябвало да увеличим субсидирането, защото през април доста повече хора ще имат потребност от грижите му. А през днешния ден разговарях с районни кметове, които сложиха един доста значим въпрос. Става дума за чиновниците в районните администрации, които обслужват жителите всеки ден. Тези хора също са на първа линия и са мощно застрашени от болестта. Трябва да помислим за в допълнение финансово стимулиране и за тях по образеца с лекарите. Много е значимо Столична община, а и страната, да създадат всичко допустимо, с цел да поемат част от високата социално-икономическа цена, която ще заплати цялото ни общество в тази толкоз тежка рецесия ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР