Сега пенсионерката съди Общината за 5000 лева обезщетение, а преди

...
Сега пенсионерката съди Общината за 5000 лева обезщетение, а преди
Коментари Харесай

Същински Кошмар На Фитнес На Открито Във Варна! Това, Което Се Случи Е Умопомрачително!

Сега пенсионерката съди Общината за 5000 лв. обезщетение, а преди дни Окръжният съд взе решение да й присъди сумата за претърпените неимуществени вреди, изразяващи се в болки и премеждия, зародили вследствие на случая. Всичко се случило сутринта на 19 май 2016-та. 74-годишната жена правила обичайната разходка в Морската градина със своя другарка.

Както всеки ден, по този начин и на този двете се спрели, с цел да създадат няколко извършения на откритата фитнес площадка. Пострадалата правила извършения на два от инсталираните на фитнес площадката уреди. След това седнала на трети апарат, представляващ тренажор, на който в седнало състояние върху седалка, намираща се на 60-70 сантиметра от земята с ръце се изтегля железен лост. Като подхванала първото придвижване за евакуиране на лоста, обаче той се откъртил от тренажора и тя паднала от седалката му по тил на земята. След рухването и удара на главата в земята, дамата изгубила схващане.

Извайки още веднъж в схващане се пробвала да се изправи, само че в опита си усетила непоносима болежка в региона на гърдите и гръбнака, и неспособност да си поема въздух. След известно време на мястото пристигнала кола за спешна помощ, изпратена от Центъра за незабавна здравна помощ. Отвели я в Спешното в Болница „ Света Анна " с множествени счупвания на ребрата. Последвало тридневно болнично лекуване в Отделението по гръдна хирургия.

Поради непоносимите болки й изписали мощни лекарства. Наложило се дамата да разчита напълно на грижите на щерка си и на брачна половинка си при ежедневното обслужване, макар че до случая била в отлична кондиция и постоянно правела дълги разходки в Морската градина. Редовно упражнявала и на въпросната открита фитнес площадка за поддържане на тонус и положително здраве. Същевременно, от Общината оспорват жалбата на 74-годишната варненка с претекста, че вредите от рухването са разследване от личното нехайство на ищцата.

Според юристите на градската администрация, всички площадки за игра и тренировки, в това число и площадката с фитнес уреди зад Летния спектакъл, са с ударопоглъщаща настилка. Не всички фитнес уреди на това място са пригодени за възрастни хора, допълват от Общината. По тяхна информация, един от тренажорите даже е приспособен за деца сред 6 и 12-годишна възраст, а различен е единствено за хора с двигателни увреждания. На въпросния „ фитнес център навън " съществуват няколко осведомителни табели, според които непозволеното потребление на уредите постоянно може да докара до щета на оборудването или до физически пострадвания, както и, че не следва да се употребява уредът при положение, че има техническа щета или хлабави скрепителни детайли.

Указана е и нуждата от уместно облекло за потреблението им.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР