„Сега наблюдаваме нарастване на броя на заразените, което ще постави

...
„Сега наблюдаваме нарастване на броя на заразените, което ще постави
Коментари Харесай

COVID пожарът иска дистанция и миене на ръцете

„ Сега следим повишаване на броя на инфектираните, което ще сложи всички системи под напрежение”, съобщи пред Нова телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев.

Той съпостави обстановката в страната с разрастващ се пожар от ковид. Намаляването на разпространяването му може да стане със съблюдаване на отдалеченост и поддържане на хигиена на ръцете.

„ Когато имате въпреки и минимални недоволства като запушен нос, драскане в гърлото, температура и други признаци, имайте поради, че в медицината работим с нещо, наречено предварителна възможност. В момента няма други инфекции, няма грип А, няма грип Б. Вероятността да имате ковид е огромна. Самоизолирайте се, останете си у дома. Не разпространявайте инфекцията”, сподели той.

Според него сега е значимо обществото да е сплотено, а не разграничено във връзка с ограниченията и оправянето с рецесията.

„ Има доста променливи, които касаят както приема, по този начин и какво се прави в лечебните заведения. Спазването на протоколите е доста значимо. Съществено нещо е всеки един съставен елемент от този развой да се мониторира, тъй като само посредством данни можем да управляваме”, сподели още той.

Д-р Симидчиев е на мнение, че по-често човек самичък може да усети неразположение и да се самоограничи. Когато човек има по-сериозни признаци – ускорено дишане, сърцетуптене, зной, е редно да се свърже с Бърза помощ, счита пулмологът. Той посъветва постоянно да проветряваме пространствата, защото сгъстения въздух е рисков за хората. Основният риск, съгласно него, е в близкото разстояние сред и неносенето на защитни средства. Д-р Симидчиев още веднъж прикани за съблюдаване на ограниченията и самозапазване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР