Сега е точното време да си поставим нови цели и

...
Сега е точното време да си поставим нови цели и
Коментари Харесай

12 промени в режима, които ще преобразят тялото ни завинаги

Сега е точното време да си сложим нови цели и да вземем значими решения. А най-важните би трябвало да са свързани с нас самите, със здравето и щастието ни.

Не си мислете, че ще ви предложим някоя диета с апетит и изтощителни тренировки, които ще ви подсигуряват бързи резултати. Психолозите и диетолозите са безапелационни, че постепенните промени в всекидневието са тези, които няма да ни затормозят душевен и физически, а крайният резултат ще бъде жизнен дух в едно крепко, подмладено и преобразено тяло.

Ако и вашата съществена цел през новата година е да измененията трайно питателните си привички, то следният проект е напълно реален, елементарен и с обезпечен триумф. И най-важното – той е извънредно елементарен за реализиране! Всеки месец би трябвало да си поставяте избрана цел, която да следвате и в края на годината към този момент ще имате един напълно друг метод на хранене.

Януари

Целта за този месец е да започнете да пиете повече вода. Няма да ви споделяме какви са изгодите от нея. Сигурни сме, че всички сте наясно с тях.

 12 промени в режима, които ще преобразят тялото ни вечно

Февруари

Заменете всички модифицирани нишестени храни (бял самун, ориз, макаронени произведения и др.) с пълнозърнести артикули.

Март

Намалете и даже спрете потреблението на безалкохолни питиета. Да, даже диетичните!

Април

Опитвайте нови усети. Всяка заран си приготвяйте здравословни закуски. Смело експериментирайте, с цел да откриете това, което най-вече ви подхожда. Хапвайте овесени ядки, комбинирайте с бадемово мляко, авокадо, фъстъчено масло, тахан, сушени плодове и така нататък

 12 промени в режима, които ще преобразят тялото ни вечно

Май

Добавете повече зеленчуци в ежедневното си меню. Хапвайте повече салати и постни ястия.

Юни

През този месец започнете да похапвате повече плодове. Най-добре заран. Не ги приемайте с друга храна или като десерт, защото те не се разграждат вярно, в случай че не се ядат независимо.

Юли

Спрете с потреблението на консервирани и пакетирани артикули. Зачеркнете от менюто си саламите. Световната здравна организация предизвестява, че те са фактор, който даже може да аргументи рак.

Август

Основната ви цел за този месец е да намалите приема на сол. Използвайте сол единствено за готвене и избягвайте да добавяте, до момента в който се храните.

 

Септември

Разделете храненето си на пет дребни ястия през целия ден. За закуска приемайте нещо здравословно, пълнозърнесто и питателно, за обяд и вечеря заложете на протеини с доста зеленчуци. Нека дребните ви закуски сред обяда и вечерята да са от плод или сурови ядки.

 12 промени в режима, които ще преобразят тялото ни вечно

Октомври

Наложете си да консумирате най-много 150 грама алено месо в седмицата. Ако съумеете да го намалите до един път в месеца, още по-добре.

Ноември

Тук идва моментът да намалите захарта. А плодовете хапвайте единствено до късния следобяд.

Декември

Година по-късно, диетата ви към този момент се е трансформирала фрапантно, само че към по-добро и вие сигурно към този момент може да се похвалите с едно променено и по-здраво тяло. Това е месецът, в който да си извършите равносметка какво още може да постигнете през идната година.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР