Сега е периодът на пресния лук и чесън. Много хора

...
Сега е периодът на пресния лук и чесън. Много хора
Коментари Харесай

Никога не бива да запържвате пресен лук и чесън

Сега е интервалът на пресния лук и чесън. Много хора обичат да ги похапват, тъй като тези два зеленчука са извънредно вкусни и потребни. Те участват в съвсем всяко едно пролетно ядене. Немислимо би било да сервираме на трапезите си купа със зелена салата и да не прибавим към нея няколко стръка зелен лук, нарязан на ситно. Защо обаче не трябва да ги запържваме, следва да разберете от днешната публикация. Ще побързаме да споделим с вас информация, за която сме сигурни, че ще ви е от изгода.

Защо не би трябвало да запържваме пресния лук и чесън? Факт е, че пресният лук има доста повече качества от остарелия кромид – лук. Много е значимо да го консумираме до дни, откакто е откъснат или платен от магазина, написа struma.bg. Колкото повече време минава, толкоз повече му се губят потребните свойства. Перцата са онази част от зеленчука, която най-бързо се скапва.

Огромна неточност е да съхранявате закупения от магазина лук и чесън в найлонови пликове. Те способстват за спарването на листата и още по-бързото им увяхване и повреждане. За чесъна важи безусловно същото. Ползите от него са толкоз доста, че би било мъчно да посочим всяка една от тях. В зеленчука се съдържат витамините В5, С, калций, цинк, желязо. Добре е да го съхранявате на мрачно и ветровито място.

Ако скилидките останат неразделени в луковицата, разрешават да ги съхранявате до 8 седмици. В противоположен случай годността им ще трае едвам 10 дни.

Когато готвите тези два зеленчука, би трябвало доста да внимавате. Най-важно е да не прекалявате с количествата им, тъй като могат да подразнят стомаха ви. Те не се предлагат на хора, които имат гастрит, язва или други стомашни неразположения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР