Седмицата започна положително за пазарите днес, а надеждата Европа да

...
Седмицата започна положително за пазарите днес, а надеждата Европа да
Коментари Харесай

Епидемията забави темп в Европа. Пазарите се активизираха

Седмицата стартира позитивно за пазарите през днешния ден, а вярата Европа да върви към вероятен пик на ковид засилва вложителите, макар че атмосферата продължи да е тревожна, предадoха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

На епидемиологичния фронт уикендът в действителност донесе известни проблясъци на оптимизъм с първото закъснение на броя на умрелите в Европа, континента, където вирусът е най-смъртоносен.

Започнахме да следим окуражителни знаци в Европа и това оказва помощ на пазарите да се стабилизират, съобщи пред Агенция Франс Прес Исабел Матеос и Лаго, ръководещ шеф в " БлекРок " (BlackRock).

Вълната на облекчение, тръгнала от Азия тази заран, доближи и до Съединени американски щати, където днешната търговия на Уолстрийт ще стартира най-вероятно с покачване на котировките. В търговията преди формалното начало промишленият показател Дау Джоунс се покачва с 3,78 %, по-широкообхватният показател Стандард енд Пуърс 500 нараства с 3,84 %, а показателят на високотехнологичните сдружения Насдак върви нагоре с 3,86 %.

Водещите показатели на европейските тържища също набъбнах в ранната следобедна търговия - с 3,51 % в Париж, 4,75 % във Франкфурт и 2,14 % в Лондон. На Миланската борса нарастването е от 2,98 %, а на Мадридската борса 3,36 %.

Пазарите възприемат по-оптимистичен звук, защото някои държавни управления оповестиха, че ще смекчат карантинните марки след Великден, показвайки ранни признаци за излизане от тунела на икономическата парализа. Това съобщи Джаспър Лоулър от лондонската Кепитъл груп (Capital Group). /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР