Седмицата на модата в Лондон започва в петък, като отбелязва

...
Седмицата на модата в Лондон започва в петък, като отбелязва
Коментари Харесай

Седмицата на модата в Лондон отбелязва своята 40-годишнина

Седмицата на модата в Лондон стартира в петък, като отбелязва 40-ия си рожден ден, заяви Ройтерс.

В звук с кръглата годишнина представители на Британския съвет за мода (British Fashion Council, BFC) ще открият публично Лондонската фондова борса в четвъртък. Също по този начин забележителности в столицата като постройката на операта „ Ковънт Гардън “ и гигантското виенско колело " Лондонското око " ще бъдат осветени в зелено.

Catwalks and parties: London Fashion Week marks 40 years
— Reuters (@Reuters)
Продажбите на дамско и мъжко облекло във Англия се правят оценка на общо 47,5 милиарда английски лири през предходната година, демонстрират данни на BFC, представени от маркетинговата организация „ Минтел “.

Британският съвет за мода е учреден през 1983 година, а първата му Седмица на модата в Лондон се организира година по-късно. Тя е едно от четирите огромни събития на стилния подиум дружно с Ню Йорк, Милано и Париж и е най-известна с разкриването на нови гении и авангардни трендове. Именно в Лондон дизайнери като починалия Александър Маккуин и Стела Маккартни стартираха кариерата си.

„ Лондон постоянно е бил прочут с изключителната си креативност и бих споделила, че това е нещото, което го отличава “, споделя Лидия Слейтър, основен редактор на английското издание на „ Харпърс Базар “.

През годините Лондон е дал някои същински „ гвоздеи “ на стилните сцени като да вземем за пример роботи, които рисуват със спрей бялата рокля на модела Шалом Харлоу на ревюто на Маккуин за пролет/лято 1999 година, до модели, превръщащи мебели в облекла, на ревюто на Хюсеин Чалаян за есен/зима 2000.

„ Ако се пробвате да пробиете в Париж, да речем, марките там са толкоз огромни, толкоз лъскави и толкоз полирани, че е доста мъчно да успееш по подобен метод “ , споделя Слейтър и прибавя: „ Докато в Лондон можеш да бъдеш дребен дизайнер и да направиш необикновено сполучливо шоу, което да покаже нещо в действителност необичайно и друго. Затова мисля, че през годините видяхме толкоз доста вълнуващи неща, които могат да се случат единствено в Лондон, и не може да си ги визиите на други седмици на модата “.

Форумът в Лондон може да се похвали и с изненадващи ВИП гости на първите си редове, като починалата кралица Елизабет Втора, която се появи на ревюто на дизайнера Ричард Куин през 2018 година

Седмицата на модата в Лондон тази година се организира от 16 до 20 февруари и обгръща повече от 150 събития.

Видеото " Седмицата на модата в Лондон-виртуална и полово неутрална " е архивно!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР