Седмицата 20-26 април беше с най-високи стойности на регистрирани новозаразени

...
Седмицата 20-26 април беше с най-високи стойности на регистрирани новозаразени
Коментари Харесай

Кои са начините да се заразим с коронавирус и кога ще се затегнат мерките

Седмицата 20-26 април беше с най-високи стойности на регистрирани новозаразени с ковид. Но е рано да вършим генерални заключения. Всяко едно приемане, че обстановката е свършила, както виждам в огромна част от обществото поради разхлабването на ограниченията, за жалост е неверно. Много деликатно следим хода и реагираме според епидемиологичната обстановка. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия основният здравен контрольор на България доктор Ангел Кунчев по отношение на това, минахме ли пика на епидемията, идва ли нейният край и допустимо ли е ново стягане на ограниченията.

" Ако достигнем над 100 нови случая в границите на 3 дни, тъй като един ден крие опасности от доста случаи - разкриване на огнище на инфектирани или се усили броя на тестванията. По принцип обичаме да работим със заболеваемостта на седмична основа. Но, в случай че имаме 100 души, е сигнал, че нещата отиват на зле и време да затегнем ограниченията ", разясни Кунчев.

От диалога в студиото стана ясно, че към този момент основният здравен контрольор ще бъде в основата на рестрикциите в битката против епидемията от COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР