Седмица след шеметната си и знаменателна авантюра за победа над

...
Седмица след шеметната си и знаменателна авантюра за победа над
Коментари Харесай

След обетованата земя, Академик ще покорява и Самоков

Седмица след шеметната си и знаменателна случка за победа над Апоел Холон във финала на Балканска лига в Обетованата земя, баскетболистите на Академик Пловдив стартират полуфиналните си плейофи от НБА. Тази вечер от 18 часа в " Арена Самоков " е първият им мач от елиминациите с хегемона в родното ни състезание Рилски състезател.

Вторият конфликт сред двата тима ще се изиграе на 7 май (петък) още веднъж на територията на Рилецо. Третата среща ще бъде на 10 май (понеделник) в Пловдив, възможна четвърта на 12 май (сряда) още веднъж ще бъде в зала „ Сила “. Ако се стигне до решителен пети мач от серията, то той ще върне двата тима в Самоков на 15 май (събота).



За да стигнат до тук, баскетболистите на Людмил Хаджисотиров приключиха преди всичко в постоянния сезон с баланс 22-2, а в четвъртфиналната серия отнесоха с 2-0 победи Спартак Плевен (100:71; 109:67). Академик Пловдив остана на пето място в класирането с 11 победи и 13 загуби. На старта на плейофите пловдивчани записаха два триумфа над Черноморец (95:77; 91:77).

И до момента в който играчите от Самоков имаха малко повече време за отмора до идната фаза на баскетболното състезание, то тези на Йордан Янков се бориха за трофей в Балканската лига. Миналата седмица Академик съумя да се окичи със сребърните медали в конкуренцията, откакто на финала загуби от Аполон Холон в Израел.

В двата тима няма съществени въпросителни с контузени състезатели и макар, че Рилски състезател излиза като суперфаворит в срещата, то Академик Пловдив към този момент потвърди, че може да вгорчи живота на всеки противник.

Снимки: НБЛ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР