Седмица след като отнеха боксовият лиценз на Кубрат Пулев за

...
Седмица след като отнеха боксовият лиценз на Кубрат Пулев за
Коментари Харесай

След Кубрат и Тервел остана без лиценз за Калифорния

Седмица откакто лишиха боксовият лиценз на Кубрат Пулев за щата Калифорния поради свадите към целувката с Джени Суши, от „ Тема Спорт ” оповестяват, че брат му Тервел също е със спрени права. Бронзовият медалист от Игрите в Лондон 2012 победи по точки Мич Уилямс, регистрирайки 13 победа от 13 срещи (11 нокаута). При един о удари в тялото на американеца обаче 36-годишният софиянец счупи костица на лявата си ръка.

Оказва се, че тъкмо това е и повода българинът да бъде лишен от спортни права за Калифорния. Местният закон гласи, че при фрактура на ръката всеки един боксьор получава най-малко 180 дни за възобновяване. Това автоматично го стопира от опцията през този интервал да получи лиценз и да се състезава на територията на щата. В статистиката на Пулев в реномирания уебсайт Boxrec.com e маркирано, че той няма право да боксира в Калифорния до 19 септември 2019.

„ Ние също ги попитахме каква е повода. Отговориха ни, че е поради счупването на ръката. Целта им е да предпазят боксьорите, с цел да може фрактурата да зарасне хубаво. Това е времето, което дават там. Няма никаква друга причина ”, разяснява обстановката пред „ Тема Спорт ” Тервел Пулев.

Към момента към момента не е ясно по кое време точно ще се завърне на кръга. Очаква се възобновяване му да продължи до края на април, след което той да поднови дейни тренировки. Желанието на мениджъра Ивайло Гоцев е Тервел да може да участва в основния мач на галавечер в зала „ Конгресна ” в Пловдив. По всяка възможност това ще се случи при започване на юни, като не е изключено дуелът да бъде за европейската купа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР