Седмица след като министърът на земеделието Румен Порожанов започна разговор

...
Седмица след като министърът на земеделието Румен Порожанов започна разговор
Коментари Харесай

ВМРО предлага лимит в печалбата на търговците за основните хранителни продукти

Седмица откакто министърът на земеделието Румен Порожанов стартира диалог с огромните търговски вериги за продажба на хляба без облага, от Вътрешна македонска революционна организация желаеха да се понижи облагата на хипермаркетите за главните хранителни артикули в потребителската кошница. „ Хлебопроизводителите имат облага от 5 стотинки, а търговците доближават до 30 стотинки надценка за един брой ”, изясни за Дарик депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов. От партията желаят да се вкара закрепена ставка на облага както на производителите, по този начин и на търговците. Идеята е тази смяна да засегне главните артикули, като самун, кисело мляко, прясно мляко, краве сирене, краве масло, кашкавал вид „ Витоша ", пилешко и свинско месо, яйца, брашно и олио от български производители. Според депутата от Вътрешна македонска революционна организация това не е вмешателство на страната в пазарната стопанска система.
 
От Вътрешна македонска революционна организация стартират серия от срещи с бизнеса, с цел да обсъдят разновидностите за закрепени ставки за облага, изясни депутатът Искрен Веселинов:
 
„ Има много екзотични хрумвания. Това, което ние предлагаме, е съществувало до преди няколко години в Закона за отбрана на потребителите и това е някакъв необикновен метод и особени правила, които да има при такива обстановки за установяване на цените на стоките, които са от първа нужда. Една сходна регулация на нас ни се коства разумна, още повече че производителят и търговецът, приказваме за огромните вериги, надалеч не са в равностойно състояние. Подобно незаслужено систематизиране на облагата веднъж покачва цените, повторно ощетява производителите. Пазарната стопанска система не е някаква стихийна нереалност, във всеки случай пазарът предстои на разнообразни регулации. Това е реалност в доста сфери “, сподели Веселинов.
 
От Вътрешна македонска революционна организация към момента изследват има ли измежду страните членки на Европейски Съюз сходна процедура за закрепена надценка на главните хранителни артикули.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР