Седмица преди Великден пожар изпепели дома на майка и син

...
Седмица преди Великден пожар изпепели дома на майка и син
Коментари Харесай

Добро дело: Помощ за майка и абитуриент, след като къщата им изгоря

Седмица преди Великден пожар изпепели дома на майка и наследник в мездренското село Елисейна.

Не остана нищо, душата и сърцето ми изгоряха на момента, не знаех къде да отида, не знаех какво да върша, страшна тъга, огромна празнина, споделя майката Росица Стоянова.
Месец преди бала: Абитуриент и майка му останаха без дом Момчето е готово единствено да вдигне отначало къщата, стига да се намерят материали
Лошото пристигнало на Цветница. Едновременно с нея бил и първи април и Росица, която не си била у дома, помислила, че всичко е смешка. Но огънят изпепелил всичко. Включително персоналните документи на 18-годишния зрелостник Тихомир и спестените с труд пари за бала.

Майка и наследник остават единствено с облеклата на гърба си.

И преди едвам връзвали двата края със 150 лв. помощи и детски, само че без дом напълно се отчаяли. Нещастието им трогна мнозина.

Със съдействието на Националното съдружие на сираците младежът бе облечен за бала. В разкритата от Община Мездра сметка на името на фамилията за рекордно малко време постъпиха средства, с които бе закупена къща в съседство.
Нов дом за зрелостника Тихомир и майка му от село Елисейна (ВИДЕО) Къщата им изгоря при пожар преди месец
„ Не имах вяра, че толкоз доста хора ще ни оказват помощ и за толкоз малко време ще се оправят нещата. Дариха ни всичко, което е нужно за него, и продължаваме напред”, споделя майката Росица.

Десетки хора и компании предоставиха храна, облекла и обзавеждане за дома. Помогнаха и от учебното заведение на Тихомир в прилежащото село Зверино.

От няколко месеца момчето работи в системата на железниците и мечтае да стане ватман на дизелови локомотиви. Настолно четиво му е Наредба 58.

„ Уча доста, знам я съвсем цялата наизуст и се надявам да успея”, споделя Тихомир.

А стореното за тях положително майка и наследник споделят, че няма да не помнят в никакъв случай.

Те са признателни на всичките си благодетели, познати и непознати, подали им ръка в най-тежкия миг от живота им.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР