Седмица преди изборите на 14 ноември България се прочу с

...
Седмица преди изборите на 14 ноември България се прочу с
Коментари Харесай

Пълен абсурд! Кандидат-депутат търгува фалшиви сертификати

Седмица преди изборите на 14 ноември България се прочу с нов парадокс. Кандидат-депутат се оказа уредник на скица за подправени коронавирус документи. Разкритието идва в миг, когато цяла Европа към този момент гледа с съмнение към издаваните у нас документи, които играят ролята на паспорт за свободно придвижване в границите на Европейски Съюз.

Собственикът на магазин в центъра на столицата Величко Георгиев, претендент за национален фаворит от обединението " Патриотичен фронт ", беше сниман в следствие на Нова тв по какъв начин търгува подправени Коронавирус документи за имунизация.



За случая е известена Софийската градска прокуратура, която стартира следствено дело, а основният прокурор Иван Гешев към този момент е изискал имунитета на Георгиев. Това заяви Станимир Станев, шеф на Дирекция " Национална полиция ", който удостовери, че има още над 10 сходни случаи, по които Министерство на вътрешните работи работи.

Георгиев е деятел на НФСБ и прочут почитател на ЦСКА, който на тези избори играе дружно с БДС " Радикали " и БДНС " Целокупна България. Бизнесменът е на четвърто място в листата на обединението " Патриотичен фронт " в 24-ти МИР в София. По време на срещата с кореспондентка той се показва като медиатор в скица за издаване на подправени документи. Допълва, че има доста работа и за услугата би трябвало да се чака.

" 60 индивида съм подал преди две седмици и на следващия ден са подготвени ", споделя той

Срещу сумата 1350 лева човек може да си купи три документа. Бързата поръчка е на цена 450 лева (издава се за 2 дни), а бавната - 300 лева (сертификатът става за седмица-две, даже месец). Според медиатора дневно се издават сред 15 и 30 ментета, освен това единствено от един доктор. Георгиев изяснява, че работи със старша сестра в столична поликлиника.

Информира, че имунизацията се изхвърля и никой не може да разбере, че не е сложена на процедура на индивида, на който се издава документ. За схемата Нова телевизия схваща от предприемача Андрей Бъчваров. Няма проблем да бъде публикуван документ на човек, който въобще не е в България. Нашенка, която от много време е в Украйна, сподели в тв репортажа съвършен документ, получен по вайбъра против възнаграждение.

Малко по-късно водачът на НФСБ Валери Симеонов разгласи, че през днешния ден ще свика изпълнителна комисия, на която

ще изиска изключването на Георгиев от НФСБ.

За да бъде изваден от листите, претендентът за народен представител би трябвало персонално да подаде заявление в ЦИК, като това също ще бъде изтънчено от партийния водач.

" Това, което се видя, е повече от доказателство. Съжалявам, в никакъв случай не можеш да си 100% сигурен в качествата и характерите на хората, само че това е алчност. Никой не е предполагал. Направеното е назад на идеята, на която служим и аз, и сътрудниците ми ", разяснява Симеонов. Според него търговецът на подправени документи е задоволително състоятелен и не би следвало да е материално усложнен. " Не съм се интересувал детайлно от неговата биография, само че защото от години е в партията, го включихме в листите ", сподели още Симеонов.

Европол към този момент нащрек за нашите документи
Чуждите служби към този момент са нащрек за зачестилите случаи на подправени документи у нас. Това призна шефът на " Национална полиция " Станимир Станев, който изясни къде има формирани досъдебни производства за ментетата. Освен в София сходни случаи са разкрити във Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Пазарджик, Сливен и Хасково.

Схемата е сходна с тази на кандидат-депутата в столицата, като не взе участие непосредствено здравното лице. Станев осведоми, че има обвиняване против общопрактикуващ доктор, който е с мярка " парична гаранция " за 2000 лева Работят и по проблеми за фиктивна имунизация.

Полицията работи и с партньорски служби по линия на Европол. Става въпрос за случаи с хора, които са били " имунизирани " на дата, на която не са били на територията на България. Проверките са засекли жители на Северна Македония, Гърция и Германия, които са се уредили по този метод с имитации.

Експресна оферта На Руския пазар оферират ментета по 500 лева


Зелен документ против 500 лева уреждат експресно на Руския пазар в Пловдив. За това алармира 47-годишен пловдивчанин, който върви всяка неделя на битака. Офертата е била отправена точно към него.

" Говорих си с един другар за имунизациите. Аз съм срещу, а той ме убеждава да се ваксинирам. Явно, до момента в който вървим и си приказваме, един от продавачите роми там е дочул диалога. Дойде до мен и ми направи знак да ми каже нещо. Доближих се и ми предложи документ. " Ако искаш, мога да те уредя. Експресно, но за 500 лева ", предложи той. Казах му, че нямам предпочитание ", описа учуденият пловдивчанин.

По думите му, несъмнено продавачът познава хора, които се занимават с сходна активност или просто е желал нещо да излъже и да вземе пари. " Това няма по какъв начин да стане ясно, само че просто ме изненада сходно предложение и то тъкмо там ", разяснява още той.

Цените на ментетата фрапантно повишиха цената си след въвеждането на новите ограничения и условието на зелен документ. Ако преди този момент скъпият документ се търгуваше сред 150 и 300 лева, то по-късно желаната сума се усили двойно. Сертификатите стигнаха до 600-700 лева, а в случай че ограниченията работят дълго време или се вкара локдаун, цената може да удари 1000 лева, споделят осведомени.

Хванаха тийнейджърка от Пазарджик с фалшификат
Вече ги търсят и за шофьорски изпит


Младо момиче опитва да излъже изпитващата комисия на шофьорския изпит, като показа подправен зелен документ. Без него тя няма право да се яви за взимане на брошура. В резултат - против девойката към този момент е формирано досъдебно произвеждане.

Сигналът е подаден от автомобилната администрация. 18-годишната курсистка показала документа, само че служителят на автомобилната администрация се усъмнил в достоверността на документа и подал сигнал в полицията. Веднага на място дошъл екип, който иззел документа. Досъдебното произвеждане е за потреблението на формален документ с неистинско наличие.

Полицията проверява от кое място и по какъв начин е получен подправеният документ. Предстои повдигането на обвинявания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР