Седмица преди евровота ДПС най-после пристигна с големия автобус и

...
Седмица преди евровота ДПС най-после пристигна с големия автобус и
Коментари Харесай

Шапки и песни за електората, ден за политическа любов към народа - ДПС

Седмица преди евровота Движение за права и свободи най-сетне дойде с огромния рейс и откри акцията си в Кърджалийско. Напук на упованията, че в Джебел Движение за права и свободи ще се сбутат с митинга на ДОСТ на еднакъв площад, този път обичайният 19 май се състоя в Момчилград. Всяка година на тази дата в Джебел се означават трагичните Майски събития, когато през 1989 година турският етнос се подвига на всеобщи митинги против „ възродителния развой “ и дава жертви.



Традиционната стратегия за този ден със заупокойната молитва в памет на убитите от съпротивата против комунистическия режим беше изместена от политическата пропаганда. Разбира се, шествието, водено от водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ постави венци пред Паметника на жертвите на тоталитаризма в центъра на Момчилград. Докато чакаха закъснението на приходящите да завърши, локалните извиха огромно хоро под звуците на „ Бяла роза “.



Мъже и дами на спечения от жегата площад бяха оборудвани с бели и тъмносини шапки с партийното лого, и множеството от тях търсеха оскъдните сенки на околната флора, до момента в който слушаха викащите оратори. Не мина без нахъсване против националистите, нападки против ръководството на страната по никакъв начин не липсваха. „ Демографската рецесия и миграцията обезлюдяват всяка година по един приблизително огромен град от 45 000 души. България не пази дейно националния си интерес в Европейски Съюз и ние от Движение за права и свободи считаме, че изоставането от европейските темпове на развиване и бедността не са даденост, която да завещаем на идващите генерации “, съобщи кметът на Момчилград Сунай Хасан.

Той не пропусна да подчертае, че точно Движение за права и свободи предлага стратегия за ускорено развиване на страната. А тя предвиждала по-бързо догонване на европейските приходи, повече работни места и обучение, което да подсигурява на децата ни специалност и високо платена работа. Здравеопазването също би трябвало да бъде по европейските стандарти, жителите да вземат участие в ръководството в общините и страната. Освен това Движение за права и свободи предлага чист въздух и чиста храна за всеки, стана ясно от словото му.

Депутатът Йордан Цонев сподели, че учи турски – той първо поздрави митингуващите на майчиния им език, разпали се на български и завърши словото си още веднъж на турски. „ Помним събитията от 1989 година, когато тоталитарната власт стреляше с патрони против българските мюсюлмани. Но помним и 2017 година, когато на власт пристигнаха националистите и им дадохме опция да стрелят с думи против вас. През 1989 година на пътя на патроните заставаха нашите герои, от 2017 година до през днешния ден против думите застават вашите избраници, вашите хора от ПГ на Движение за права и свободи и всеки ден се борят против езика на омразата “, извиси глас Цонев. Той се зарече, че Движение за права и свободи не желае „ нашата страна да се разделя, България през днешния ден повече от всеки път има потребност от Движение за права и свободи, от единството на всички, които са в Движение за права и свободи “.



Карадайъ приказва финален и посочи, че тази година месец май събира доста събития и заради това е необикновен – 30 година от трагичните Майски събития, когато турският етнос се е вдигнал на невъоръжена битка за езика си, вярата и достолепието. Освен това в този момент през целия месец вървят мюсюлманските пости преди свещения Рамазан Байрам. И също така на днешната дата комшийска Турция отбелязва 100 година от рождението на Кемал Ататюрк и празника на младежта и спорта. А в този момент по волята на Аллах предстоят европейски избори, изброи той на турски. Без да засяга съответно партия ДОСТ, той уточни, че в резултат на появяването й 100 000 мюсюлмански гласове са били „ хвърлени в реката “, до момента в който преди са били за Движение за права и свободи. „ С нашите камъни – по нашата глава стана работата “, заключи водачът на Движение за права и свободи. 

Когато мина на български, Карадайъ акцентира, че първо, словото му дотук е било отвън предизборната акция и второ, че тези, които се пробват „ да ни разделят, не са наши съперници, а наши врагове “. Последното към този момент се било потвърдило – тези изгубени за Движение за права и свободи 100 000 гласа довели до идването на власт на националистите. А пък ГЕРБ твърдели пред медиите, че разполагат със 100 000 гласа от мюсюлманите и турците в България.
„ Те получават политическа мощ и власт от нашите гласове, и употребяват тази власт срещу нас. В Европейския парламент дружно с нашите депутати отстояват езиковото и културното разнообразие. Чудесно, това е вярна политика. И като се върнат в България, не разрешават турския език по време на предизборна акция. Чифте стандарт е това, двоен критерий, двуличие! По-важното е кой им разрешава това – нашите гласове и обърканите хора “, заключи политикът.



След което увери, че на площада изрично няма такива, които биха дали своят вот за ГЕРБ и прикани всеки да проагитира по 20 свои родственици да гласоподават вярно със съответната бюлетина. А след това Карадайъ стартира церемонията по представянето на част от европейската партийна листа. Сценарият предвиждаше всеки от претендентите да се разгласи с имената и образованието си, само че след всеки от тях водачът съобщаваше, че те са „ извънредно скромни “ и добавяше намагнетизиращ детайл от другояче скромните им биографии. Сред тях със златните си мокасини блестеше Атидже Алиева-Вели, зам.-председател на Държавния фонд „ Земеделие “, същият този фонд, финансирал „ къщи за тъщи “. И както уеб сайтът за проверяваща публицистика „ Бивол “ наскоро разкри, че самият Карадайъ сполучливо е уредил родата си с 5 къщи за посетители, едната от които на майка му.

Да се задават съответни въпроси към него и групата му обаче нямаше никакъв късмет, очевидно заради натоварената стратегия на така наречен „ централен лъч “., ангажиран със задачата да даде „ път на младите “. На финала водачът на Движение за права и свободи и №1 в листата акцентира, че единствено от изборния резултат зависи дали месецът Рамазан ще завърши с Шекер байрам.

Свръхмощните децибели гръмнаха още веднъж, Есил Дюран изгря с ослепителния си бял костюм и запя, като викаше да се гласоподава интензивно с еди-кой си номер на бюлетината. Орхан Мурад бе дошъл без изключително известната си дъщеря Сузанита, само че извърши ария, почтена за партиен химн, възпяваща Движение за права и свободи. А Делян Пеевски, който е №2 в европейската листа, си остана незабележим и за Момчилград.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР