Седмица на Никола Вапцаров започва от днес в Кипър. Тя

...
Седмица на Никола Вапцаров започва от днес в Кипър. Тя
Коментари Харесай

Седмица на Никола Вапцаров започва от днес в Кипър

Седмица на Никола Вапцаров стартира от през днешния ден в Кипър. Тя се провежда от най-голямото на острова българско учебно заведение „ Никола Вапцаров” в Никозия, което е към Съюза на българите в Кипър, по случай 110-ата годишнина от рождението на патрона му.

Началото на Вапцаровите дни бе сложено през днешния ден с откриването във фоайето на учебното заведение на галерия на детски рисунки и фотографии, отдадени на поета, възпял „ едрите звезди над Фамагуста”.

Българчетата от 8 наши учебни заведения на острова се включиха със свои произведения в оповестените два училищен състезанието. Първият, под надслова „ За него – Живота…”, бе за портрет на поета и за илюстрации по негови произведения. Вторият, фотоконкурсът „ Едрите звезди над Фамагуста”, бе за автентично пресъздаване на водещите тематики в поезията на Вапцаров – хората, морето, машините, утрешния ден.

„ Целта ни е през днешния ден, 110 години след неговото раждане, да представим патрона си през погледа на българските деца в Кипър, а състезанието е една действителна опция за поощряване на младежите да покажат своя гений, умения и фантазия”, декларират уредниците от българското учебно заведение „ Никола Вапцаров”.

Седмицата на Вапцаров в Кипър ще продължи до 8 декември. Тя включва още прожекция на документален филм за живота на поета, празничен концерт с литературно-музикална стратегия на учебно заведение „ Никола Вапцаров”, състезателен празник с щафетни игри за най-малките вапцаровци.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР