Седмина водачи на автомобили са задържани за времето от петък

...
Седмина водачи на автомобили са задържани за времето от петък
Коментари Харесай

Тежка катастрофа заради пиян пазарджиклия, двама са с опасност за живота

Седмина водачи на коли са арестувани за времето от петък до през днешния ден поради шофиране под влияние на алкохол, опиати или с отнета шофорска брошура.

Един от тях провокира и тежка злополука на кръстовище в Пазарджик. Сигнал за случая бил получен в събота рано сутринта. Към мястото неотложно били изпратени автопатрули на бранш „ Пътна полиция “, РУ-Пазарджик, екип на пожарната и коли за спешна помощ на „ Спешна помощ “. Пристигайки униформените открили, че 21-годишен мъж от панагюрското село Попинци не спрял на знак Стоп с лек автомобил Сеат.

Последвал непряк удар в движещият се по пътя с преимущество Опел, ръководен от 31-годишен мъж от пазарджишкото село Главиница. В резултат на тежкия конфликт са породени телесни повреди на двама от общо петимата пътуващи в немското возило мъже. Единият е превозен и настанен в УМБЛ „ Свети Георги “ с тежка черепно-мозъчна контузия, а другият в МБАЛ-Пазарджик с фракура на ребра и гръден панер, и двамата с заплаха за живота.

На мястото на удара пътните служители на реда тествали водачите с дрегер, като при водача на Сеат-а уредът отчел 1.22 промила.

По време на рутинни инспекции още четирима са били засечени да ръководят колите си с централизация на алкохол над 1.2 промила. Най-солидно почерпена се оказала 35-годишна жена от Панагюрище. При направената проба дрегерът отчел 3.11 промила централизация на алкохол в издишания въздух.

Снощи на улица в Пазарджик автопатрул при районното ръководство в регионалния град засякъл 51-годшен пазарджиклия да ръководи возилото си под въдействието на опиати.

47-годишен от софийското село Волуяк пък бил засечен в региона на Автомагистрала „ Тракия “ зад кормилото на Ауди без шофьорска брошура. Тя му била отнета при започване на годината за други осъществени от него нарушавания.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР