Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е подновил

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън е подновил
Коментари Харесай

Мерцедес и Хамилтън подновиха преговорите за нов договор

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън е възобновил договарянията си за нов контракт с отбора на Мерцедес. След като британецът подписа съглашението си за тазгодишната акция през месец февруари, още тогава той и отборът обявиха, че не биха желали повторение на обстановката, провокирана от COVID-19 пандемията и късни края на сезон 2020.

Както е известно, договарянията сред двете страни за нов контракт бяха краткотрайно прекратени по-рано през годината, след разочароващото показване на екипа в Гран При на Монако. В Княжеството Хамилтън и неговият съотборник Валтери Ботас имаха съществени проблеми с темпото на W12 и изоставаха сензитивно освен от Ред Бул, а и от Ферари. В самата конкуренция Ботас отпадан след проблематичен пит стоп, а Хамилтън приключи седми и взе точката за най-бърза обиколка.

„ Подновихме договаряния, нямам доста какво да кажа, като се изключи че нещата са положителни “, съобщи Хамилтън преди началото на първото от две следващи надпревари на „ Ред Бул Ринг “.

Той също по този начин съобщи, че не вижда причина в Мерцедес да заменят Валтери Ботас с младата звезда на Уилямс Джордж Ръсел.

„ Валтери е моят сегашен съотборник, като и двамата сме имали нашите възходи и падения в кариерите си. Но както споделих, той е необикновен съотборник и не виждам причина той да бъде заменян “, сподели още Хамилтън.

. has revealed that talks with over a new contract are underway, saying discussions have been “positive” so far:
— Autosport (@autosport)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР