Седемдесет и пет години семеен живот честваха в Деня на

...
Седемдесет и пет години семеен живот честваха в Деня на
Коментари Харесай

Семейство от Старо Железаре отпразнува 75 години брак

Седемдесет и пет години фамилен живот честваха в Деня на християнското семейство Ивана и Танчо Табакови от Старо Железаре. Християнският празник съответствува с техния празник и бе маркиран по отговарящ метод.

Преди обед в църквата „ Света Богородица “ във връзка свето Въведение Богородично бе отслужена празнична света литургия, а по-късно кметът Илия Тонов предложения семейство Табакови на празник в читалището. 95-годишната баба Ивана и брачният партньор и Танчо Табаков, който е на 93 години, пристигнаха придружавани от дърщеря им. Макар да наближат по едно столетие, и двамата са в положително здраве и посрещнаха поздравленията на своите съселяни с наслада и задоволство.

За тях локалната фолклорна група извърши няколко песни, а кметът на Старо Железаре им подари икона на света Боородица, която да огрява и пази дома им.

Жителите на Старо Железаре поздравиха по случай празника и най-младото семейство в селото. 30-годишните Румяна и Радослав Инджебазови подписали брак преди две години и към този момент имат дъщеричка. Семейството живее в родното си село и дава образец на по-младите от тях да тачат традициите и да останат в Старо Железаре, да работят и живеят в селото.

Кметът Илия Тонов подари и на тях икона на Божията майка с благопожелание за закриля фамилията и да бъдат образец младежите от селото. На празника бе и най-малкото бебе на селото със своята майка Цветозара Данчева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР