Седемдесет и осем години след края на Втората световна война

...
Седемдесет и осем години след края на Втората световна война
Коментари Харесай

Радев: Пренебрегването на уроците на историята вещае трагедии, затова наш дълг е да помним ужасите на Втората световна война

Седемдесет и осем години след края на Втората международна война в Европа още веднъж се водят бойни дейности, а народите чакат да се възцари мир.

Това показва президентът Румен Радев в своята публична страница във Facebook.

Пренебрегването на уроците на историята вещае нещастия, по тази причина наш дълг е да помним ужасите на Втората международна война, довела до изтреблението на десетки милиони, написа президентът. По думите му не войната, а разговорът и дипломацията са пътят към мира и благоденствието в Европа, в която всеки народ има право на свое място и на почтено бъдеще.

Честит Ден на успеха над нацизма, цветущ Ден на Обединена Европа, бездънен реверанс пред подвига на българските ветерани от Втората международна война, пред предците ни, опълчили се против Холокоста и човеконенавистните идеологии. Вечна памет пред саможертвата на всички починали за свободата, написа още Румен Радев.

По-рано днес държавният глава присъства на гала по издигането на знамето на Европейския съюз във връзка отбелязването на 9 май – Ден на Европа, която се състоя пред президентската институция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР