Седем язовира са със скъсани стени в Бургаска област, стана

...
Седем язовира са със скъсани стени в Бургаска област, стана
Коментари Харесай

Равносметка! Седем язовира в Бургаско са със скъсани стени от обилните валежи, 5 села - без ток

Седем язовира са със скъсани стени в Бургаска област, стана ясно на конференцията, дадена от Областния шеф Вълчо Чолаков, оповестява " Флагман ". Това са каскадни язовири, те не могат да основат огромна приливна вълна и по тази причина не са включени в листата с рисковите водни складове. Четири от язовирите са в община Бургас, 2 – в община Камено и 1 в Община Айтос. Съставени са актове за нарушаване на техните стопани и са издадени наставления за възобновяване на стените.

Според Вълчо Чолаков, положението на двата огромни язовира – Ясна поляна и Ново Паничарево, е положително и няма заплаха от преливане.
Първи сигнали за злополучие за подадени в Община Бургас още към 2 часа след среднощ, сподели зам.кметът Красимир Стойчев и незабавно са изпратени избавителни екипи. Четири такива сега отводняват къщите в Равнец, един екип работи в Братово. Има подготвени рейсове, които вероятно да извозват хора от наранени региони. Социалните служби обиколят къща по къща и разказват щатите, породени от потопа.

Шест свлачища са се образували по автомагистрала Тракия в правата Карнобат-Бургас, само че те не въздействат на придвижването и сега почистващи компании отстраняват калта и камъните, затрупали пътното платно.

Пет селица сега са без ток – Полски извор, Черни връх, Тръстиково, Резово и Синеморец.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР