Седем са кандидатите за кмет на Благоевград за предсрочните избори,

...
Седем са кандидатите за кмет на Благоевград за предсрочните избори,
Коментари Харесай

Седем са кандидатите за кмет на Благоевград

Седем са претендентите за кмет на Благоевград за предварителните избори, които ще се проведат на 27 юни, съобщи БГНЕС.
1-ви юни беше последният период, в който претендентите могат да се записват в ОИК за присъединяване в борбата за кметския пост. Кандидатите за предварителния избор, който се наложи след отстраняването от съда на определения на локалните избори през октомври 2019 година инж. Румен Томов, са с пет по-малко.
Първи – още на 20 май, е регистриран някогашният кмет Румен Томов , който както и през 2019 година, е самостоятелен претендент, подсилен от Българска социалистическа партия.
Първата дама, която още веднъж влиза кандидат-кметска акция, е Людмила Костадинова . Тя ще се бори също като самостоятелна. Костадинова е ръководител на Неправителствената организация Възродена България - Българско Народно Единение. Активен участник в митингите през 2020 година дружно с колегата си – Николай Иванов.
На 21 май в ОИК постъпи и регистрацията на най-върлия съперник на Кабинета „ Камбитов “, а след това и на наследника му Томов - Андон Тодоров .Той бе ръководител на Общинския съвет в Благоевград, като водач на локалното формирование на Партията на Зелените, напусна всички постове, както и този на общински консултант, с цел да се кандидатира за кмет за повторно след локалните избори през 2019 година.
 ЦИК предлага на президента да насрочи непълен избор за кмет на Благоевград ЦИК предлага на президента да насрочи непълен избор за кмет на Благоевград
Централната изборна комисия предлага на президента да насрочи непълен избор за кмет на Благоевград, съобщи БГНЕС, базирайки се...
Като самостоятелен претендент Тодоров бе подсилен от Политическа партия ГЕРБ, които няма да излъчат собствен личен. В Инициативния комитет, който застава зад неговата кандидатура, влизат още Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и ВОЛЯ.
БГНЕС напомня, че точно на изборите през 2019 година Тодоров се подреди в челната тройка по брой гласове след определения тогава Томов, който бе на балотаж с Атанас Камбитов – тогава член и претендент на Политическа партия ГЕРБ.
Д-р Атанас Камбитов, който е ръководител на локалната конструкция на партията на Цветанов – Републиканци за България, за частичните избори партията е взела решение да не излъчва претендент след караха му на парламентарните избори от 4 април т.г.
Преди седмица в ОИК е регистриран за претендент и Илко Стоянов като представител на „ ИТН “. Партията на Слави Трифонов нападна кметския пост в Благоевград посредством юрист Стоянов, който бе определен за народен представител от 45-ото Народно заседание на отминалите избори. Стоянов има дълга биография в политическите среди, част от която е обвързвана като деен общински консултант в Общински съвет – Благоевград.
Илко Стоянов има над десетгодишен опит в локалното самоуправление. Два мандата общински консултант, като напуща Общински съвет – Благоевград, по лично предпочитание, откакто органът не позволява провеждането на референдум или допитване по публично значими въпроси за развиването на община Благоевград.
 Ясен Попвасилев ще ръководи Благоевград до избора на нов кмет Ясен Попвасилев ще ръководи Благоевград до избора на нов кмет
Финансистът Ясен Попвасилев е определен от Общинския съвет да ръководи Благоевград до избора на нов кмет, съобщи БНР. 30 общински съв...
Следващият претендент е най-младият измежду останалите. Това е Стефан Делиов . Той е регистриран от коалиция „ Ние, Гражданите ”. Делиов е прочут в града като основател на групата „ Кочинка рейсинг тийм “, която събира феновете на бързите коли и високите скорости, само че и хората с положителни сърца, които вземат участие в разнообразни благотворителни акции в помощ на хора в потребност.
Делиов е прочут и измежду дейните протестиращи в Благоевград, до момента не е взел участие в политически планове.
Коалиция Демократична България – Обединение издига за свои претендент доктор Виктория Каракостова , която зае и председателския пост на локалното крило на партията, поемайки щафетата от досегашния водач Калоян Хандижийски.
Още един юрист ще е част от бюлетината. Това е Цвета Рангелова, излъчена от партия Възраждане на К. Костадинов.
Регистрирани в ОИК са още партия „ Обединена Социалдемокрация ”, партия „ Движение България на жителите “, за присъединяване в частични избори, само че не са излъчили претенденти, затова регистрацията им " отпада ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР