Седем от общо десетте отбора във Формула 1 се обявиха

...
Седем от общо десетте отбора във Формула 1 се обявиха
Коментари Харесай

7 отбора заплашиха със съд заради тайната сделка между Ферари и ФИА

Седем от общо десетте тима във Формула 1 се оповестиха против тайната договорка сред Ферари и ФИА, която беше оповестена в края на предсезонните проби. На процедура това са всички отбори, които не са задвижвани от мотор Ферари; в взаимно изказване те оповестиха за изцяло недопустимо съглашението сред италианския отбор и управителния орган на спорта.

В края на предишния сезон ФИА стартира следствие против мотора на Скудерията по съмнения в неизправност. Странното е, че то завърши без да бъде разгласен резултат – законен ли е или не е италианският мотор, а вместо това беше обявено за съглашение, което, обаче, остава в загадка.

" Един интернационален състезателен регулатор носи отговорността да работи съгласно най-високите стандарти за ръководство, интегритет и бистрота " се споделя в изказването на седемте тима. " След месеци на следствия, които бяха извършени от ФИА по сигнал на други отбори, ние мощно възразяваме против постигнатото конфиденциално съглашение с Ферари, което поставя завършек на въпроса ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР