Себастиан Корда записа една от най-големите победи в кариерата си,

...
Себастиан Корда записа една от най-големите победи в кариерата си,
Коментари Харесай

Себастиан Корда сломи Медведев за първия си осминафинал на Australian Open

Себастиан Корда записа една от най-големите победи в кариерата си, откакто отстрани Дниил Медведев в трети кръг на Australian Open. Руснакът имаше проблем с китката, което се отрази съществено върху представянето му. Това обаче не лишава от достижението на международния №31, който изигра нов мощен мач в Австралия и доближи до първия си осминафинал в Мелбърн.

Там негов конкурент ще бъде десетият в схемата Хуберт Хуркач, който по-рано през днешния ден се оправи с Денис Шаповалов след петсетова драма. Полякът се наложи със 7:6(3), 6:4, 1:6, 4:6, 6:3.

Проблемите споходиха Медведев още след третия гейм, когато той повика физиотерапевт на корта. Все отново седмият подложен стисна зъби и навакса цели два пробива закъснение. Това удари съществено по самочувствието на Корда, който пропусна два сетбола в последвалия тайбрек, само че въпреки всичко се активизира в края и измъкна първата част.

В началото на втория сет физическите болката в китката, която изпитваше Медведев, стартира да лимитира от ден на ден опциите му в днешния мач. Корда се възползва оптимално от това и продължи да играе с доста скорост и експанзия, като това му разреши да осъществя ранен пробив и да поведе с 3:0. Впоследствие американецът смъкна темпото и предприе по-дефанзивен метод, като по този метод резервира насъбраната преднина и завоюва втория сет с 6:3.

Наказателната акция на финалиста от Аделаида продължи с цялостна мощ в третата част и значително изглеждаше, че дуелът просто се доиграва, единствено че напрежението скова ръката на младока и той още веднъж разреши на Медведев да навакса пробив закъснение, с цел да влезе в тайбрек. Там обаче американецът беше безусловно безукорен и можеше умерено да отпразнува първото си влизане в осминафиналите на конкуренцията в Мелбърн.

Напред продължава и Карен Хачанов след триумф с 6:3, 6:4, 3:6, 7:6(9) против Франсис Тиафо.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР