се скараха за това дали оставката на министрите от кабинета

...
се скараха за това дали оставката на министрите от кабинета
Коментари Харесай

Първата караница в 45-то НС - за оставката на кабинета

се скараха за това дали оставката на министрите от кабинета " Борисов-3 " да бъде включена в дневния ред на законодателния орган.

Заместник-председателят на Народното събрание Татяна Дончева не желае трибуната на Народното събрание да се трансформира в някаква менторска правна лекция или някакво юридическо сборище за лекции. Подаването на оставка на Министерския съвет е умишлен акт, уточни тя и настоя да не се губи ненужно време.
 Близнашки не чака Има Такъв Народ да пропуснат шанса си за държавно управление
Близнашки не чака Има Такъв Народ да пропуснат шанса си за държавно управление

След като инцидентно са влезнали в Народно събрание

Юристът Надежда Йорданова от " Демократична България " съобщи, че тогава, когато има гласувана оставка, Министерски съвет извършва функционалностите до избирането на нов Министерски съвет, (както е по Конституция - б.р.).

Александър Ненков от ГЕРБ добави, че през днешния ден хубаво щяло да се види кой е ръководещ и кой е съпротива. Той не знае накъде да се обърне, когато приказва на съперниците на ГЕРБ в 45-то Народно заседание. На мен ми е ясно каква е задачата - желаете да унижите ГЕРБ и, само че би трябвало да знаете, че по този начин унижавате всички хора, подкрепили този кабинет . Колкото и да не ви харесва, въпреки всичко би трябвало да се съобразите, акцентира Ненков.

Изборите минаха и отговорността е на вашите плещи. Колкото по-бързо извършите държавно управление, толкоз по-бързо омразният кабинет на Борисов ще отиде в историята, посочи той. " Стегнете се, направете си кабинет и кабинетът на Бойко Борисов ще отиде в историята ", сподели Александър Ненков.

Мика Зайкова от " ИТН " съобщи, че оставката би трябвало да се гласоподава и се опълчва на това да се назовават текстовете на Конституцията и законите смешни .

В последна сметка законотворците взеха решение оставката на държавното управление да влезе в дневния ред на Народното събрание.
 Борисов събра министрите и излезе в отпуска
Борисов събра министрите и излезе в отпуска

Премиерът се захващал съществено да работи по подготовката на новото правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР