Сдружението за достъпна и качествена храна се зае с проверки

...
Сдружението за достъпна и качествена храна се зае с проверки
Коментари Харесай

Мухи по храната! Какво консумираме?

Сдружението за налична и качествена храна се зае с инспекции в разнообразни градове в страната. Сред получените сигнали са такива с проблеми след потреблението на сладолед, царевица, палачинки, фалафели и други храни.

" Най-фрапиращо е нежеланието на личния състав да издава касови бележки. Това е надалеч от активността на нашето съдружие, само че това спъва работата. Така не можем да локализираме мястото на закупения артикул, който е провокирал дискомфорт и от който се оплакват потребителите. Има отвращение да се разбере, когато се изиска касова записка ", сподели ръководителят на сдружението Андрей Велчев в предаването " България заран ".

В последните седмици са направени инспекции на търговски обекти за хранителни артикули на основните улици във Варна и Велинград, само че също и в курортните комплекси Албена и Св. Св. Константин и Елена. Варна и Велинград са определени поради хибридния им темперамент - те са по едно и също време огромни градове и в това време са курорти. Това, за което се следи при инспекциите, е главно дали продавачът съблюдава хигиена.

" Не е доста прелестно, когато си представим какво е правил този човек преди секунди – дали е пушил, дали е пипал телефона си ", уточни Велчев и добави, че сдружението пробва да подкрепи институциите.

Той съобщи, че проблеми с хигиената има и в магазините за хранителни артикули, като даде образец с обект в Котел, където на топлата витрина имало мухи. Обяснението било, че е изминал договорът с компанията, която се бори с инсекти. Често срещани случаи са и неналичието на найлонови ръкавици при печивата.

По думите на Велчев установените проблеми при съхранението и продажбата на царевицата са в това, че продуктът през целия ден е изложен на слънце. Има и установени случаи, при които сместа за палачинки на преносим щанд стояла директно до котлона за правене на палачинките, а не в хладилника.

" Продавачите на бързи и вкусни артикули да си взимат записка – туристите се сменят, потока го има, само че би трябвало и клиентите да се върнат ", акцентира Велчев пред Bulgaria ON AIR.

Той разясни, че като клиенти елементарно можем да се ориентираме в това дали продуктите на един щанд са качествени – времето, за което се задържаме на опашката, е задоволително, с цел да преценим дали да изчакаме да вземем продукта си, или не. " Никой не би желал да изпитва дискомфорт от поетата от него храна ", добави гостът.

" Хората са доста по-активни и към този момент обръщат внимание на своето здраве. Проверките не са спирали и призоваваме хората да да подават сигнали - освен към нас, само че и към институциите ", каза още Андрей Велчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР