Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията

...
Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията
Коментари Харесай

Сдружението на ресторантьорите: Искаме оставката на Динкова

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията излязоха с позиция. В нея те желаят оставката на министъра на туризма Зарица Динкова.

По-рано Динкова разгласи, че ще махне ставката на Данък добавена стойност от 9% на заведенията и заведенията за хранене, в случай че те не премислят държанието си към клиентите. Това стана след разногласието за „ златните пържоли “.

„ Министърът на туризма Зарица Динкова разгласи открита война на нашия отрасъл “, написа в позицията на ресторантьорите.

 

 фотография: БГНЕС

От ресторантьорите изясняват, че не са имали доверие към Динкова:

„ От първия миг разбрахме, че на нея не може да се разчита, защото няма никаква експертиза и не разчитахме на поддръжка, само че да ни пречи по толкоз жесток метод, не чакахме. Докато се мъчи да ни вмени някакви милиони, очевидно се постанова да й разбираем, че след понижаване на Данък добавена стойност и окончателното привършване на рецесията с COVID-19, приходите от налози и осигуровки за нашия бранш са се нараснали, а не намалели “, пишат в позицията си ресторантьорите.

В позицията си те желаят оставката й:

„ Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията желаеме оставката на министъра на туризма Зарица Динкова „, написа още в позицията.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР