Сдружение Роден двор“ от врачанското село Галиче започна подготовката за

...
Сдружение Роден двор“ от врачанското село Галиче започна подготовката за
Коментари Харесай

Започна записването за участие във фестивала „Ежегоден шампионат по фолклор „Данфорови ритми“ в Галиче

Сдружение „ Роден двор “ от врачанското село Галиче стартира подготовката за годишния фестивал " Локален шампионат по фолклор " Данфорови ритми ", оповестиха уредниците. Той има конкурсен темперамент и събира на една сцена сформира от разнообразни обитаеми места, които показват песни, танци и локални традиции, разграничени в две категории - певческа и танцова, и няколко подкатегории.
" Изпълненията ще бъдат оценени от жури в състав Зорница Карчева, Ивка Лазарова и Даниела Тодорова ", описа ръководителят на сдружението Евелина Димитрова. По думите ѝ събитието е неповторимо прекарване за всички участници и фенове, както и за уредниците, чиято задача е да възродят село Галиче. Името му идва от локалната легенда за Данфоровия горун, който е емблема на събитието, а самото то се организира под сенките на дърветата в Централния парк на селото.
В взаимозависимост от броя на участниците ще се дефинират и дните, в които ще се провежда – сред 10 и 12 май. Затова е належащо групите да заявят авансово своето предпочитание да се включат, уточни Димитрова. 
Фестивалът се организира от 2019 година, а от 2023 година е приет от Европейската асоциация за фолклорни фестивали. Това дава право на класиралите се участници да показват обичайните си изкуства на по-големи национални и интернационалните подиуми. Миналата година в него са се присъединили сформира от девет обитаеми места./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР