Сдружение Приятели на язовир Домлян организира първото състезание по риболов

...
Сдружение Приятели на язовир Домлян организира първото състезание по риболов
Коментари Харесай

Големи и малки ще мятат въдици в язовир „Домлян“

Сдружение " Приятели на язовир " Домлян " провежда първото съревнование по лов на риба на спининг. То ще се организира през октомври, само че подготовката за него към този момент стартира. Това разгласи Петко Марков, ръководител на сдружението, което повече от година се грижи най-големия язовир в региона да бъде цялостен с риба. През това време бяха проведени няколко акции за зарибяване, както и десетки дневни и нощни инспекции против бракониери и извършители. Председателят на сдружението и съидейниците му демонстрираха, че са безкомпромисни против тези, които погазват разпоредбите. А организирането на надпреварите по лов на риба при започване на есента демонстрира, че язовир „ Домлян “ е цялостен с риба и възпитава в опазването на природата.

Състезанието през октомври ще се организира в два манша, всеки ще бъде с дълготрайност два часа. Всеки играч ще може да запише по 4 риби във всички маншове. Рибите ще се мерят на дължина, като всеки сантиметър ще носи по една точка. това значи, че в случай че уловената риба е 30 сантиметра, тя ще носи на състезателя 30 точки.

Регламентът планува и наказателни точки. Примерно - в случай че в края на избраното време играч има уловени 3 риби по 10 сантиметра и събира общо 30 точки, и не е уловил четвърта в границите на манша, ще има 5 наказателни точки, по този начин сборът от неговите точки ще е 25.

Таксата за присъединяване в надпреварата е 20 лв., против това всеки ще получи членска карта „ Приятели на язовир „ Домлян “.

Наградният фонд, обезпечен от сдружението, е 2000 лв., с тях ще бъдат закупени дарове за състезателите, заели първите 10 места в класирането.

Сумата от 2000 лв. е предоставена от неизвестен донор, съобщи Петко Марков. И посочи, че съгласно волята на донора и управлението на сдружението тя може да се употребява единствено и само за награден фонд на това мероприятие. В страницата на сдружението във Facebook Марков изрече признателност на спонсора.

А сумата, събрана от таксите за присъединяване, ще бъде изхарчена единствено и само за закупуване на лодка. С нея сдружението и Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури ще пазят язовир " Домлян " и ще правят инспекции на рибарите.

Сдружението планува преди надпреварата през октомври да провежда още едно съревнование по лов на риба, което ще е единствено за деца. То ще е през септември, малко след началото на новата образователна година. Условието то да се организира е обезпечаването на средства от спонсори. Затова всеки, който желае да подари избрана сума, може да се свърже с нас или да го направи, като внесе сума в нашата банкова сметка, уточни ръководителят на сдружението. Парите ще бъдат употребявани за закупуване на купи, медали и храна и питиета за децата. Ще има предметни награди за децата, те са обезпечени от госпожа Ани Стаменова, за което изричаме нашите най откровени благодарности, сподели Петко Марков.

Но най значимото изискване за образуване и осъществяване на съревнование е да има задоволително на брой записали се участници.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР