Сдружение ЕСЕИ (Етно, Социални и Екологични Инициативи“) представи пред служителите

...
Сдружение ЕСЕИ (Етно, Социални и Екологични Инициативи“) представи пред служителите
Коментари Харесай

Еко сдружение ЕСЕИ представи в Левски възможностите за приложението на „Зелената сделка“ на местно ниво

Сдружение ЕСЕИ („ Етно, Социални и Екологични Инициативи “) показа пред чиновниците на Община Левски опциите за приложението на „ Зелената договорка “ на локално равнище.

„ Европейският зелен пакт “ (ЕЗП), или така наречен „ Зелена договорка “, съставлява пакет от политики и екологични ограничения, чиято цел е да насочи Европейския съюз (ЕС) по пътя към зелен преход и реализиране на климатична индиферентност до 2050 година Този преход би трябвало да бъде обективен и приобщаващ и да не позволява никой да бъде зарязан. „ Зелената договорка “ би трябвало да сложи хората преди всичко и да обърне внимание на общините, локалната стопанска система и жителите, които ще бъдат изправени пред най-големите провокации.

Местните управляващи са от основно значение за обезпечаването на сполучливия и поетапен трансформационен преход, обвързван с осъществяването на ограниченията, законите и правилата на ЕЗП, беше маркирано по време на презентацията.



По време на събитието бяха показани положителни образци при реализацията на зелени начинания с цялостен стимулиране на кръговата стопанска система в други европейски райони – компания в Белгия, която събира от офисите в района на Фландрия - утайката от кафе - за произвеждане на ароматни свещи, сапуни и биоматерили (вкл. за наторяване).



Събитието е в границите на план BG05SFOP001-2.025-0081 „ Гражданите и администрацията - сътрудници в реализиране задачите на Европейския зелен пакт “, финансиран по оперативна стратегия „ Добро ръководство “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР