Сдружение БОЕЦ внесе сигнал до МВР – ГДНП, съдържащ данни,

...
Сдружение БОЕЦ внесе сигнал до МВР – ГДНП, съдържащ данни,
Коментари Харесай

Сдружение БОЕЦ внесе сигнал до МВР за извърени от Борисов престъпления

Сдружение БОЕЦ внесе сигнал до Министерство на вътрешните работи – ГДНП, съдържащ данни, които водят до обосновани подозрения за осъществени от Бойко Борисов и други лица закононарушения, част от които сме показали, а останалите следва да бъдат открити.

Действията ни са стимулирани от бездействието и неналичието на резултати от страна на прокуратурата по наши сигнали, съдържащи тези данни. Това ни навежда на мисълта, че държавното обвиняване под управлението на Иван Гешев или съзнателно бездейства, или укрива данни за осъществени от Борисов и останалите лица закононарушения.

В сигнала, импортиран до Министерство на вътрешните работи, се съдържа обществена информация за фотосите с пачките и златните кюлчета от спалнята на Борисов в държавната резиденция, която той обитаваше до неотдавна. И все още нито една институция не е открила произхода на тези големи средства и златни активи, нито кой и по какъв начин е направил въпросните фотоси. Самият Бойко Борисов разгласи обществено, че е открил създателя на фотосите, наричайки го " една прелестна госпожа”, станала известна в медиите, като " Мата Хари”.

Въпросът кой е направил тези фотоси е доста значим. Важен е, тъй като този човек може да удостовери връзката на Бойко Борисов с пачките и златните кюлчета. Важен е още, тъй като това е пробив в националната сигурност – макар защитата на НСО, някой е имал достъп до тогавашния министър председател на страната, като от някои фотоси е видно, че Борисов е в безпомощно положение – евентуално латентен, а снимащият е в непосредствена непосредственост до него, като разполага и с огнестрелно оръжие. БОЕЦ показваме своите обосновани подозрения, че големите парични суми и златни кюлчета, които виждаме на въпросните фотоси, могат да бъдат обяснени единствено с незаконна активност – корупция, рекет и изнудване. Няма по какъв начин да си разбираем по различен метод че човек, който от десетилетия работи на държавна заплата, разполага със стотици хиляди и даже милиони левове в пачки и купюри от 500 евро и златни кюлчета с неустановена стойност.

БОЕЦ вършим логическа връзка сред тези фотоси и изнесената от Васил Божков – предприемач с голям брой повдигнати обвинявания, информация посредством изявления в обществената мрежа Facebook. Информация, че бил изнудван от Бойко Борисов – в качеството му на министър председател, и от министъра на финансите Владислав Горанов да им заплаща 20% от облагата на неговия лотариен бизнес, с цел да одобряват законодателна корекция посредством Менда Стоянова – народен представител и парламентарната група на ГЕРБ, която корекция обслужва неговите бизнес ползи и прави допустимо заплащането на по-ниски такси към страната в размер на стотици милиони.

Божков заяви, че е платил този рушвет в размер на 60 милиона лв., като парите са били давани на Бойко Борисов посредством Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, която е посещавала неговия офис всеки месец през последните години. От думите на Божков се допуска, че тези визити са били за да бъдат предадени парични суми, които са част от подкупа. Божков твърди, че е бил изнудван от Бойко Борисов и заставен да заплаща такса " поддръжка и спокойствие”, а Севделина Арнаудова и Горанов са били куриери на Борисов в тази незаконна скица за рекет и изнудване.

На 08.07.2020 година съдружника на Васил Божков – Георги Попов, заяви във видео, че е бил очевидец по какъв начин доста пъти, когато Божков е ходил при министър Горанов е пълнил джобовете си с пачки с банкноти от 500 евро. Можем обосновано да предположим, че тези пачки са стигнали до чекмеджето в спалнята на Бойко Борисов.

Прилагаме линк към обява съдържаща видео с изказването на Георги Попов:

В сигнала прилагаме следствие на журналиста Атанас Чобанов за имотното положение на Севделина Арнаудова, медиен консултант и ПР на Бойко Борисов, което надвишава 1 400 000 лева и буди подозрения за произхода на средствата, подозрения за неговото придобиване и подозрения за банкови схеми за разпределяне на големи средства на държавни чиновници, каквито към оня миг (на придобиване) са и Арнауодва и нейният брачен партньор Делян Димитров – член на УС на " Булгартрансгаз ".

На съображение член 207 от Наказателно-процесуален кодекс на 17.06.2020 година БОЕЦ сезирахме ВКП със сигнал, касаещ първите фотоси със златни кюлчета и пачки от спалнята на Бойко Борисов, както и информацията за имотното положение на Севделина Арнаудова и разкритията на Васил Божков за платените под формата на рекет 60 милиона лв. на Бойко Борисов. Изисквахме да се образува досъдебно произвеждане против някогашния министър председател, Владислав Горанов и Арнаудова за корупция, рекет, нелегално замогване, финансови и данъчни закононарушения, нелегално боравене и запазване на огнестрелно оръжие и други закононарушения от общ темперамент. Изискваме прокуратурата да изиска премахване на Бойко Борисов от неговият пост и непрекъснатото му задържане под стража за да не се укрие, да не извърши други закононарушения и да не повлияe на очевидци или да унищожи доказателства за осъществените закононарушения, възползвайки се от своето служебно състояние.

Към дата 10.12.2021 година БОЕЦ нямаме отговор от прокуратурата с изговаряне по този сигнал, макар че са изтекли всички процесуални периоди за осъществяване на инспекция. Това ни навежда на мисълта, че или такава инспекция не е осъществена, или не е осъществена задълбочена такава. Допускаме, че прокуратурата може да и да е открила уличаващи Борисов обстоятелства, които са прикрити, а сигналът ни – " смачкан”.

БОЕЦ сезираме Министерство на вътрешните работи и ГДНП за горепосочените данни за подозрения за осъществени закононарушения и пожелаваме образуването на инспекции, които да открият обективната истина. За задачата е нужно да бъдат снети сведения от Бойко Борисов и всички упоменати в сигнала лица, като Васил Божков и Георги Попов, намиращи се в чужбина, да бъдат разпитани по отдалечен прийом посредством видеовръзка. Необходимо е да бъдат снети сведения от чиновниците на НСО, охранявали Бойко Борисов през интервала, за който е открито, че са направени фотосите с пачките и кюлчетата от неговата спалня. Да бъде разкрита банковата загадка за Бойко Борисов и открити възможни негови офшорни компании, банкови сметки в чужбина или благосъстоятелност в чужбина. Да бъде открита самоличността на лицето, направило фотосите в спалнята на Бойко Борисов. Изискваме да бъде открито има ли осъществени закононарушения от посочените в сигнала лица, както и от други неустановени от нас все още лица, свързани с предоставените данни.

БОЕЦ показваме своите подозрения за съзнателно осъществени закононарушения от общ темперамент, в това число и закононарушение против правораздаването от основният прокурор Иван Гешев, а точно – разстройване на наказателно гонене против Бойко Борисов или други лица по отношение на подадените до него сигнали от БОЕЦ със същите данни и неналичието на ефикасна инспекция и дейности на прокуратурата. Да бъде осъществена инспекция дали прокуратурата и Иван Гешев са прикрили осъществените от Борисов закононарушения.

Очакваме реакцията и дейностите на Министерство на вътрешните работи, като заявяваме подготвеност за подпомагане и даване на спомагателна информация по случая.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР