Сделките с бизнес имоти в Европа се сринаха с 58%

...
Сделките с бизнес имоти в Европа се сринаха с 58%
Коментари Харесай

Сделките с имоти в определен сегмент в Европа се сринаха с 58%

Сделките с бизнес парцели в Европа се сринаха с 58% през второто тримесечие, на тази година. Причината е възходящите лихвени проценти, повлияли пазарите на парцели в Европа и освен.

За интервала са регистрирани покупко-продажби на стойност едвам 34,4 милиарда евро, което е най-ниското равнище от 2010 година – съгласно MSCI Real Assets. 

Като сегмент офисите са най-силно наранени. Сделките се сринаха с 68%, до момента в който хотелите бяха най-слабо наранени със спад от 36%, се споделя в изказване на компанията.

" Офис секторът се откроява като най-тежко обиден от последствията от по-високите лихвени проценти и и прекосяването на чиновниците към хибридна работа “, разяснява Том Лийхи, от MSCI и началник на анализите за недвижимите парцели в EMEA.

Няма изключение, що се отнася до пазарите: всички съществени пазари регистрираха обилни спадове. И въпреки всичко най-слабо се показва Австрия, която регистрира 75% спад спрямо 29% спад в Португалия, демонстрират данните на MSCI.

Бързата смяна в цената на заемите замрази покупко-продажбите. 

" Голямо е разминаването в ценовите упования на продавачите и купувачите “, разяснява Лийхи. По думите му това може би ще продължи, до момента в който вложителите придобият по-голямо схващане по отношение на разноските по заеми и " здравето " на пазара.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР