Сделката за Брекзит“ трябва да се отложи, ако Парламентът не

...
Сделката за Брекзит“ трябва да се отложи, ако Парламентът не
Коментари Харесай

Трима британски министри: Брекзит трябва да се отложи

Сделката за „ Брекзит “ би трябвало да се отсрочи, в случай че Парламентът не утвърди съглашение през идващите дни, предизвестиха обществено за първи път трима министри от кабинета.

Преди решаващото гласоподаване в Камарата на общините Грег Кларк, Амбър Ръд и Дейвид Гоук оповестиха, пред „ Дейли мейл “ че времето изтича и че се надяват скоро на пробив в договарянията.

Ако не, те споделиха, че са подготвени да се опълчват на Тереза Мей и да гласоподават за отсрочване.

От „ Даунинг стрийт “ споделиха, че възгледите на тримата по разновидността „ без договорка “ „ надали са загадка ”.

В изказването се споделя: „ Премиерът работи интензивно, с цел да подсигуряваме, че ще получим договорка с Европейски Съюз, която ни разрешава да реализираме резултатите от референдума. “ “Именно върху това би трябвало да се концентрира силата на кабинета. ”

Говорителката на Тереза Мей съобщи, че министър председателят ще има още един “период на ангажираност ” по „ Брекзит “ на срещата на върха на Европейски Съюз и Лигата на арабските страни в Шарм ел-Шейх, Египет – в това число среща с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.

“Месеци на неустановеност ”

Обединеното кралство остава на пътя за овакантяване на Европейския съюз на 29 март.

Правителството обаче неведнъж е отказвало да изключи опцията Англия да напусне без публична договорка, ако Тереза Мей не може да накара депутатите в точния момент да одобрят договорката, която е договорила с Брюксел.

Депутатите би трябвало да обсъдят още веднъж „ Брекзит “ идната сряда и се чака да прегледат изменение, импортирано от някогашния министър на торите Стив Оливър Литвин и лейбъриста Ивет Купър, да се даде опция на Парламента да отсрочи „ Брекзит “ и да предотврати обстановка, в която няма договорка, в случай че няма съглашение с Европейски Съюз доникъде на март.

Кларк, Ръд и Гоук настояват, че в случай че договорката не е утвърдена от парламентаристите “би било по-добре да се стремим да удължи периода по член 50 и да се отсрочи датата на овакантяване, в сравнение с да се излезе от Европейския съюз на 29 март ”.

Кларк, икономическият министър, дружно с Ръд, министър по трудовата претовареност и пенсиите, и министърът на правораздаването, Гоук, споделят, че е имало “месеци на неустановеност ”.

Те пишат: “Време е депутатите да признаят нуждата от подписване на договорка, да одобряват, че това е единствената оферта и да я поддържат. ”

Но те също предизвестиха последователите на „ Брекзит “ в Европейската изследователска група (ERG), че Парламентът ще блокира напускането на Обединеното кралство без договорка, заявявайки, че в случай че има отсрочване “те няма да имат кой да упрекват, с изключение на себе си ”.

Те декларират: “След идващите няколко дни просто няма да има време да се подписа съглашение и да се извърши цялото належащо законодателство преди 29 март. ”

Статията им се появява откакто пред Би-би-си са споделили, че десетки консерватори могат да поддържат проектите за прекъсване на Обединеното кралство да напусне Европейски Съюз без договорка, в случай че модифицираната версия на проекта на Мей не се одобри.

Марк Франсоа, народен представител на торите и заместник-председател на Европейската изследователска група, сподели пред Би-би-си, че “министър-председателят ще желае да знае за какво трима членове на нейния кабинет са решили обществено да отхвърлят държавната политика ” и добави, че той намира за “любопитно, че канцлерът не е подписал писмото ”.

Отново и още веднъж Тереза Мей съобщи, че Англия напуща Европейски Съюз на 29 март, единствено след пет седмици.

Това е напълно друго обръщение от това на тримата. Всички те ясно дадоха да се разбере, че няма да одобряват сюжет без договорка.

Сега обществено, за първи път, те споделиха, че „ Брекзит “ ще би трябвало да се отсрочи, в случай че Парламентът не поддържа съглашение идната седмица.

В публикацията в “Дейли Мейл ” те насочат много внезапно предизвестие към сътрудниците си.

И тримата декларират, че те ще бъдат подготвени да подадат оставка, с цел да поддържат този ход.

Това натрупва напрежение, както върху Тереза Мей, по този начин и върху сътрудниците им да се оправят със договорката.

Не се съмнявайте, това, което споделят, не е държавна политика. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР