Сделката по придобиване на 25 процента от акциите на Манчестър

...
Сделката по придобиване на 25 процента от акциите на Манчестър
Коментари Харесай

Сделката е факт: най-богатият британец плаща 1,2 милиарда за една четвърт от Юнайтед

Сделката по придобиване на 25 % от акциите на " Манчестър Юнайтед " от най-богатия британец сър Джим Ратклиф бе официализирана в навечерието на Коледа. 

Че притежателят на химическия колос Ineos ще влезе на " Олд Трафорд " стана ясно още в средата на октомври, само че лиши време до завършването и оповестението - и поради утвърждения от регулаторните органи на Острова.

Както се очакваше, Джим Ратклиф ще поеме футболните интервенции на " Манчестър Юнайтед ", който, след обнадеждаващия минал сезон, още веднъж затъва в сегашния.

Отделно, той би трябвало да обезпечи 300 милиона паунда за реорганизация на ст. " Олд Трафорд ", намиращ се също в окаяно положение. Веднага обаче медии в Англия написаха, да вземем за пример в. " Дейли Мейл ", че тези пари няма да стигнат до средата, не и в случай че щатското семейство Глейзър, което остава мажоритарен притежател, не се включи.

Най-големият клубен стадион във Англия е много стар и се нуждае от общоприет ремонт, като съгласно специалисти нужната сума, с цел да придобие още веднъж съвременен тип, се доближавала до 1 милиард паунда. Покривът му тече, местата са тесни и нефункционални, до неотдавна клубът планираше нарастване на потенциала от 76 хиляди седалки и така нататък

За начало се чака Джим Ратклиф, който има също френския " Ница ", да смени шефовете във футболната част. Изпълнителният началник Ричард Арнолд към този момент подаде оставка и от 1 януари ще бъде сменен. Търси се човек, който да дава отговор за селекцията - един от огромните проблеми при " алените дяволи ".

Съгласно съглашението Джим Ратклиф ще придобие 25% от акциите от клас Б, притежавани от семейство Глейзър, и до 25% от акциите от клас А.

Ратклиф излезе с публично изказване, в което акцентира, че е от Манчестър и е почитател на клуба от дете. Той твърди, че с компанията му ще работят за това да " върнат тима там, където му е мястото - на върха в Англия, Европа и света ".

Преди два дни " Юнайтед " загуби от " Уест Хем " и записва четвърти следващ мач без да означи гол. Това е най-лошото показване до тази част от сезона за отбора от близо 100 години. То може да продължи и на 26-и, " боксинг дей ", когато на " Олд Трафорд " гостува намиращият се в отлична форма " Астън Вила ". 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР