Счупеното огледало е богато на митология и суеверия, които се

...
Счупеното огледало е богато на митология и суеверия, които се
Коментари Харесай

Трябва ли наистина да се притесняваме, ако счупим огледало?

Счупеното огледало е богато на митология и суеверия, които се простира от антични времена до съвремието. Този обект е съпътствал хората през цялата история и е бил обект на разнообразни тълкувания и предания.

Счупеното огледало има богата история на поверия и символика, която се простира през вековете и се отразява и в актуалното общество. В разнообразни култури и времена счупеното огледало е било свързвано с разнообразни митологични вярвания и знаци, които са варирали в техните тълкувания.

Във времето на Средновековието счупеното огледало се считало за знак на неприятна прокоба. Народите вярвали за него, че то може да притегли зли духове или да прекъсне връзката с духовни сили.

Какви поличби са свързани със счупеното огледало

1. Прокълнато огледало

В някои култури, счупеното огледало се счита за знак на злочестина или акцидент, идна на оня, който го разбие. Това поверие се е коренило от антични времена, когато се считало, че огледалото е отразявало душата на индивида, и в случай че то се счупи, това би могло да провокира неподходящи последствия.

2. Липса на обич за седем години

Навярно всеки е осведомен с поверието, че счупеното огледало се счита за пророкуване на липса на обич в продължение на 7 години. Митът, че счупеното огледало носи до седем години злощастие, е постоянно срещан във голям брой култури. Това поверие може да се дължи на остарели суеверия, които свързват цифрата с магическата мощ на огледалото и въздействието му върху ориста.

Символика и тълкования на счупеното огледало през днешния ден

 Aко счупим огледало

В наши дни мнозина поясняват счупеното огледало като просто инцидентно събитие или като знак на ново начало и превъзмогване на остарели погледи и убеждения. За някои хора то може да бъде тълкувано като идна смяна или превъзмогване на проблеми.

Трябва ли да се притеснявате, в случай че счупите огледало

Днес отговорът на този въпрос е по-скоро НЕ. Въпреки богатата символика счупеното огледало в множеството случаи е просто инцидентно събитие, което не е обвързвано със акцидент или злочестина. Вярванията от предишното са част от културния декор и митологията, само че не би трябвало да се възприемат като обстоятелства в актуалния свят. Много постоянно внушенията и методът на мислене обуславят и символиката на случки и събития като да вземем за пример счупването на огледалото.

Ако въпреки всичко сте суеверни и имате непримирима религия към предсказания и поверия, то вместо да се притеснявате за счупеното огледало, можете да опитате да погледнете върху обстановката от различен ъгъл. Счупеното огледало може да бъде обсъждано като опция за смяна и превъзмогване на остарели пристрастия или погледи. Вместо да се притеснявате, можете да видите в това един нов метод за преосмисляне на събитията и реализиране на нови вероятности в живота си.

Освен това съществува и друго поверие, че счупеното носи шанс. Счупване на чаша или различен съд постоянно се счита за знак на бъдещо ново начало и триумф в начинанията. Можете да изпробвате и този метод на поверие, като приемете счупеното огледало за положителен житейски знак.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР