Счупени и паднали плочки, извадени павета, счупени стъкла, разпадащи се

...
Счупени и паднали плочки, извадени павета, счупени стъкла, разпадащи се
Коментари Харесай

След Огромния Ремонт За 15 Милиона Лева: Центърът На София Се Продъни! Вижте На Какво Заприлича Ларгото! Шок Снимки!

Счупени и паднали плочки, извадени павета, счупени стъкла, разпадащи се клоцове и неработещо от месеци осветяване са разумният резултат от план, сгрешен радикално ", декларират от неправителствената организация.

" Спаси София " демонстрира положението на Ларгото с богат снимков материал - виж тук >>, отбелязва, че проблемите не са единствено на горното равнище, само че и под куполите - " същите, които вместо да са знак на пространството, са неосветена досадна бариера за дребното осмелили се да минат през площада ".

При състояние, че обектът е с 10- годишна гаранция, от " Спаси София " питат и Министерство на културата, което е възложител по контракта, какъв брой пъти и дали изобщо някой е претендирал нейното активиране? Питат и дали са наложени 20-те % наказателна клауза за некачествено строителство или и това си е останала просто досадна детайлност в контракта?

" При подобен голям размер и потребност от поправки в София и при относително стеснен запас, да се разрешава некачествено строителство е незаконно. Ако даже нови обекти се разпадат няколко години след откриването им, градът ни не просто няма да догони най-хубавите образци, а ще продължи да изостава ", безапелационни са от неправителствената организация и питат: Ще допуснем ли това?

Фандъкова: МК да възвърне Ларгото

Във Facebook кметът Йорданка Фандъкова разгласи, че по отношение на установените нарушавания на настилки и строителни действия в обсега на античния комплекс „ Сердика “ (Ларгото) е поискала от министъра на културата в най-кратки периоди да предприеме дейности за възобновяване им.

" Министерство на културата е възложител на обекта и той досега не е предаден на Столична община за ръководство. Столична община ще одобри комплекса на Ларгото единствено в случай че той е в положително положение и са отстранени всички недостатъци ", разяснява още столичният кмет.


Боил Банов: Проблемът е в отводнителната система

Министърът на културата Боил Банов изясни в ефира на БТВ, че от месеци се занимава с казуса на Ларгото. По думите му казусът идвал от отводнителната система, която очевидно някъде има пропукване.

" Сега чакаме да се затопли времето, с цел да се стартира ремонт. Обектът още е в гаранция и няма да е за сметка на данъкоплатците ", уточни той.



" Случват се такива механически проблеми, само че през зимата няма по какъв начин да се ремонтира “, посочи министър Банов.

На въпрос кой носи отговорност за приемането на обекта в положение на недостатък, културният министър сподели: „ Обектът е бил стихотворец от Държавна приемателна комисия. Системата е комплицирани направена и на огромна повърхност. Искам да подчертая, че всеки ден имаме поръчки за събития, тъй че пространството съставлява интерес “.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР