Считано от днес официално снемам доверие от правителството. Това каза

...
Считано от днес официално снемам доверие от правителството. Това каза
Коментари Харесай

Румен Радев: Считано от днес официално снемам доверие от правителството

Считано от през днешния ден публично смъквам доверие от държавното управление. Това сподели президентът Румен Радев в формалното си послание към народа.

Румен Радев: Това държавно управление и ръководство води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това би трябвало да се постави край. Считано от през днешния ден публично смъквам доверие от държавното управление, което не работи в полза на българските жители и носи отговорност за острата рецесия в нашето общество.
" От три години приканвам държавното управление да работи отговорно и дейно в полза на българските жители ", сподели президентът Радев. Той изясни, че не го прави като политически конкурент, а като държавен глава с мисъл и грижа за страната ни.
Румен Радев: Днес сме очевидци на остра рецесия в ръководството на всички равнища, неналичието на воля за промени и за битка с корупцията.
В поддръжка на думите си той означи неналичието на вода в Перник, за която по думите му кабинетът отхвърля да поеме политическа отговорност.

Държавният глава зави, че Народното събрание " тихомълком " прокарва промяна на валутния ръб, за чиито смисъл и учредения българите са очаквали ясни уточнения. По негово мнение законодателството се трансформира в пленник на лобистки ползи, а бедността и неравенството се задълбочават.

Да се обединим за справедливостта и държавността, за положителното на България, прикани още президентът.

Пълен текст на изказването на президента Румен Радев можете да намерите в атачмънта.
Обръщение на президента Румен Радев doc, 108 KB
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР